Imi place foarte mult papricasul si acum daca tot suntem in post,am eliminat carnea;rezultatul??minunat!
In cratita cu ulei incins calim ceapa, adaugam cartofii curatati si taiati cubulete, ardeiii taiati suvite, 1lingurita de sare, 1-2 cani cu apa cat sa acopere cartofii si lasam sa fiarba incet cu capac. Dupa ce cartofii sunt fierti adaugam paprika, usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust, adaugam galustele si mai lasam sa fiarba 5 minute si servim mancarea calda cu salata
Pentru galuste amestecam intr-un castron apa minerala cu ulei, sare, piper, adaugam faina, amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase, iar cand compozitia este de consistenta unei smantani luam cu lingurita si punem intr-un vas cu apa si sare care fierbe pe foc. Dupa 15 minute strecuram galustele si le adaugam in mancare.
1
pentru cine doreste ca papricasul sa fie cu un sos mai gros,fierbeti galustele direct in mancare in timp ce clocoteste