Imi place mielul gatit in orice mod;din pacate in acest an,nu-mi voi permite sa cumpar mai mult de 1-2kg!!! mai ales,ca nu am voie carne!!! daca mai e cineva in situatia mea,va recomand o reteta ieftina,usor de facut si gustoasa.
Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest amestec,acoperim vasul si-l tinem la frigider pana a doua zi.
Legumele curatate,spalate,taiate in cuburi mai mari,eu am folosit morcovi,cartofi,dovlecel,fenicul,ciuperci;intr-o tava,punem costitele vertical legate cu ata alimentara,in mijloc punem legumele si pe langa costite ce a mai ramas, frunze de salvie si o ramura de rozmarin,cine nu are poate folosi si pudra,rasturnam baitul de la marinat,acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor la foc mic1h
Se serveste costita taiata,cu legume si salata verde.
1
legumele nu se mai condimenteaza pentru ca-si ia tot ce au nevoie de la baitul costitelor