Pulpe cu leurda si bacon

de ianculubita in Pui, 8 Mai 2013 | 6280 vizualizari

 

Va recomand o reteta usoara cu un gust deosebit; nu stiti ce mancati!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pulpe (ciocanele)
  • 2 legaturi de leurda
  • 200 g bacon taiat subtire
  • 500 g cartofi
  • 100 ml lapte de cocos
  • 5 linguri smantana
  • 5 linguri capere
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura boia
  • condimente pentru pui
  • suc de lamaie
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu leurda si bacon:

Pulpele curatate, spalate, le dam intr-un clocot in apa cu sare (5 minute), le scoatem, le lasam sa se scurga, scoatem pielea de pe fiecare, condimentam din belsug, apoi imbracam pulpa in frunze de leurda, peste leurda felii de bacon prinse cu scobitori. Le punem intr-o tava acoperita si lasam la cuptor 20-25 minute. In acest timp cartofii curatati, spalati, taiati rondele, condimentati cu sare, piper, boia, amestecam cu ulei, ii punem intr-o tava cu 1 pahar cu apa si lasam la cuptor acoperiti 30 minute

Pentru sos amestecam smantana cu lapte, caperele taiate, 1 lingura zeama de lamaie, sare si piper.

Servim pe farfurie pulpa, alaturi cartofii si salata stropita cu ulei de masline si otet balsamic iar sosul peste cartofi

 

TIPS-URI

1

sosul nu trebuie sa fie prea subtire dar nici gros

2

laptele de cocos poate fi inlocuit cu orice lapte

3

pentru a-si elimina gustul,caperele se recomanda a fi taiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu leurda si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor