Tort de mere -Reteta 400

de ianculubita in Torturi, 10 Mai 2013 | 6096 vizualizari

 

Uite asa incet incet,cu discretie am ajuns la 400!!
Acest tort l-am facut special pentru voi,l-am facut pentru prima data dar voi repeta reteta pentru ca mi-a placut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 1 ceasca zahar brun
  • 100 g unt
  • 1 ceasca zahar tos
  • 2 linguri scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere -Reteta 400:

Intr-un vas rotund se pune zaharul brun apoi merele curatate si scobite iar in scobitura se pune unt, zahar si scortisoara. Se da vasul la cuptor pentru 25-20 minute.

In acest timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar tos, se adauga faina cernuta si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Turnam compozitia peste merele coapte, lasam in cuptor 30 minute. Cand este gata acoperim cu un prosop, iar dupa ce s-a racit rasturnam pe un platou, ornam cu frisca, dam la frigider cateva ore apoi servim.

TIPS-URI

1

cand turnam aluatul peste mere,trebuie sa fie suficient de coapte(moi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere -Reteta 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sidy 1

13.05.2013, 07:51

Felicitarile mele si la cat mai multe bunatati in continuare !

mihaelar63 1

13.05.2013, 21:08

La multi ani !!!
Iau si o feliuta de tort

ianculubita 1

14.05.2013, 07:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere, caramel si frisca