In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam rosiile mixate sau bulion, pasta de ardei, lasam cateva minute apoi rasturnam in castronul cu carne tocata iar aici adaugam sare, piper, putin cimbru uscat, orezul spalat si scurs, verdeata tocata si amestecam bine totul; lasam carnea sa se mai...
Calesc in untura ceapa taiata marunt,adaug pasta de ardei,apoi varza tinuta 15-20min in apa rece si taiata subtire;
amestec bine,adaug 1cana cu apa si las sa fiarba doar pe jumatate,rastorn apoi borcanul cu rosii,amestec,condimentez daca e cazul,apoi transfer varza in tava,deasupra pun...
Legumele curatate,tocate cat mai marunt,le calim in ulei incins.adaugam ciupercile feliate apoi carnea;
lasam totul la foc mic sa se rumeneasca amestecand continuu sa nu se stranga carnea si sa se faca cocoloase;
adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam sucul de...
Ouale batute bine cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul, adaugam treptat untul, aromele, laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam aluatul intr-o tava cu hartie de copt cu marginile lasate, dispunem fructele deasupra si lasam la cuptor 40 minute.
Dupa ce...
Calim prazul taiat marunt, impreuna cu morcovul ras fin, ciupercile taiate si carnea; dupa ce s-au calit, adaugam 4l de apa si lasam sa fiarba 1h; dupa ce s-a racit putin, adaugam branza topita si amestecam bine pana se topeste (eu am folosit cubulete de branza topita si le-am pasat cu...
Intr-un vas rotund topim 50g unt,adaugam zaharul brun presarat pe toata suprafata apoi asezam merele curatate si taiate felii
Intr-un bol batem bine oul cu zaharul tos,adaugam untul moale(100g),amestecam energic pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana apoi faina amestecata cu...
Pestele curatat,bine spalat,taiat rondele,condimentat cu sare si condimente pentru peste din belsug,il punem intr-un vas si-l acoperim cu lapte la temperatura camerei;
lasam vasul in bucatarie aproape 1h amestecand din cand in cand;
in acest timp facem mujdeiul;
usturoiul curatat,bine...
Avocado taiat,scoatem samburele si miezul,coaja o oprim si o lasam deoparte;
pulpa stropita cu zeama de lamaie o pasam cu furculita,o amestecam cu galbenusurile frecate in prealabil cu ulei,mai adaugam pestele pasat si el cu furculita,ceapa tocata marunt,albusurile de asemenea,condimentam cu...
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei,iaurt,bananele pasate aromele,si la urma faina amestecata cu praful de copt;incorporam apoi ciocolata taiata,amestecand cu lingura
Punem in formele de briose,le tinem la cuptor 20min iar...
Ficatul curatat,spalat,uscat,prajit in ulei,adaugam coniacul,flambam apoi oprim focul;in alt vas,punem sucul de portocala si dupa ce a dat in clocot,rasturnam ficatul cu tot cu sos si adaugam nucsoara,cuisoarele,cafea,vinul,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apoi condimentam dupa gust...
Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece
Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura...
Topim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor amestecand cu lingura, albusurile batute spuma cu zahar
Rasturnam compozitia in forme mici sau una mare...
Batem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se poate servi optional cu ce sos doreste fiecare.
Eu am folosit un amestec de sos mexican si curry
Pieptul feliat,batut usor,condimentat cu sare si piper,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam ouale batute cu sare,piper,cimbru,usturoiul pisat bine,si berea;in alt bol punem faina;
Bucatile de piept,il trecem de 2ori prin faina si ou,dupa care-l punem in ulei incins la prajit si le scoatem...
Topim untul intr-un vas pe foc mic,adaugam faina,amestecam pana se omogenizeaza fara sa se arda,turnam laptele fierbinte,amestecam fara sa se formeze cocoloase,incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste;dam vasul deoparte,adaugam galbenusurile pe rand amestecand energic dupa...
Stevia curatata de nervurile groase,spalata bine,o punem la oparit cateva minute in apa care clocoteste;o strecuram,o taiem si o adaugam in vasul in care calim ceapa tocata marunt;adaugam bulionul,4cesti cu apa,1/2lingurita cu sare,orezul spalat,leurda spalata si tocata marunt si dam vasul la...
Ouale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul
Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am pus fructele curatate de samburi si lasam la cuptor 20-25 minute, dupa care servim pudrate deasupra...
In cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau pestisor, usturoiul pisat, ghimbir, ardeiul iute taiat de asemenea marunt, ardeiii grasi taiati julien, restul condimentelor, cartofii taiati in sferturi, rosiile cubulete, bulionul, 2-3cani cu apa, acoperim si lasam pe foc 30-40min; dupa acest...
Puiul curatat, portionat, spalat, il punem intr-un vas incapator ,unde am amestecat toate ingredientele pentru sos, inclusiv verdeata; amestecam cu mana sa se prinda bine ingredientele pe carne, acoperim si lasam la frigider peste noapte;
Rasturnam carnea cu tot cu sos in tava, mai adaugam 1...
Foile de placinta le taiem in patrate de 20x20
Prunele taiate in jumatate pe lungime, dupa ce am scos samburele, punem un cubulet de martipan intre jumatati si inchidem pruna la loc; un patrat de foaie de placinta uns cu unt, a doua pusa deasupra dar colturile sa fie intercalate tot unsa cu...
Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie, turnam supa, acoperim si lasam la fiert 1h;
In acest timp facem galustele. Eu nu am avut ce face si am...
Feliile de paine le decupam cu o forma, astfel eliminam coaja
O forma de tort o tapetam cu folie alimentara, apoi cu felii de paine puse intercalat si lasam deoparte pana facem salatele
Pentru salata de ou : punem intr-un bol ouale date pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam restul...
Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din...
Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte.
Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile...
Eu am redus ingredientele la 1persoana
Pestele spalat,uscat,condimentat,il punem intr-un vas termorezistent uns cu unt si-l lasam pana facem sosul;
intr-un bol punem smantana,amestecam cu vin,mustar,mararul tocat,de asemenea si ceapa,condimentam,rasturnam peste peste si lasam la cuptor...
Intr-un bol amestecam cu mana faina,zahar,un praf de sare,galbenusuri,esenta,unt,lapte,pana ajungem la un aluat omogen;formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider1h;in acest timp,punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu apa de trandafiri(din comert)
Dupa 1h,punem...
Intr-un bol amestecam ouale batute cu ceapa taiata marunt,de asemenea si mararul,cascavalul,sare,piper si rasturnam in tigaia cu unt incins;punem capac,lasam focul mic,dupa 5min.intoarcem omleta,dupa alte 5min,o rasturnam pe un platou,o rulam,facem cateva crestaturi unde punem intercalat rondele...
In tigaia cu ulei incins,doar inmuiem ceapa taiata marunt fara s-o rumenim,adaugam ouale batute cu un praf de sare,piper si mararul tocat marunt
Punem capacul,lasam focul mic si dupa 3-4min intoarcem omleta,dupa alte 2min,o putem servi calda.
Intr-un bol amestecam branza cu iaurt si zahar; in alt bol punem romul si sucul de la 1 mango; pe un platou punem piscoturile inmuiate in acest suc, deasupra crema de branza ,felii subtiri de mango, apoi iar piscoturi, branza si fructe pana se termina totul; ultimul strat fiind de crema, ornam cu...
Sarmalute in cuib cu afumatura
In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam rosiile mixate sau bulion, pasta de ardei, lasam cateva minute apoi rasturnam in castronul cu carne tocata iar aici adaugam sare, piper, putin cimbru uscat, orezul spalat si scurs, verdeata tocata si amestecam bine totul; lasam carnea sa se mai...
Varza calita cu carnati
Calesc in untura ceapa taiata marunt,adaug pasta de ardei,apoi varza tinuta 15-20min in apa rece si taiata subtire; amestec bine,adaug 1cana cu apa si las sa fiarba doar pe jumatate,rastorn apoi borcanul cu rosii,amestec,condimentez daca e cazul,apoi transfer varza in tava,deasupra pun...
Paste cu sos ragu si ciuperci
Legumele curatate,tocate cat mai marunt,le calim in ulei incins.adaugam ciupercile feliate apoi carnea; lasam totul la foc mic sa se rumeneasca amestecand continuu sa nu se stranga carnea si sa se faca cocoloase; adaugam vinul iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam sucul de...
Prajitura cu capsuni
Ouale batute bine cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul, adaugam treptat untul, aromele, laptele, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam aluatul intr-o tava cu hartie de copt cu marginile lasate, dispunem fructele deasupra si lasam la cuptor 40 minute. Dupa ce...
Supa de praz cu carne tocata
Calim prazul taiat marunt, impreuna cu morcovul ras fin, ciupercile taiate si carnea; dupa ce s-au calit, adaugam 4l de apa si lasam sa fiarba 1h; dupa ce s-a racit putin, adaugam branza topita si amestecam bine pana se topeste (eu am folosit cubulete de branza topita si le-am pasat cu...
Tarta cu mere
Intr-un vas rotund topim 50g unt,adaugam zaharul brun presarat pe toata suprafata apoi asezam merele curatate si taiate felii Intr-un bol batem bine oul cu zaharul tos,adaugam untul moale(100g),amestecam energic pana rezulta o crema pufoasa,adaugam smantana apoi faina amestecata cu...
Chefal prajit
Pestele curatat,bine spalat,taiat rondele,condimentat cu sare si condimente pentru peste din belsug,il punem intr-un vas si-l acoperim cu lapte la temperatura camerei; lasam vasul in bucatarie aproape 1h amestecand din cand in cand; in acest timp facem mujdeiul; usturoiul curatat,bine...
Salata de somon cu avocado
Avocado taiat,scoatem samburele si miezul,coaja o oprim si o lasam deoparte; pulpa stropita cu zeama de lamaie o pasam cu furculita,o amestecam cu galbenusurile frecate in prealabil cu ulei,mai adaugam pestele pasat si el cu furculita,ceapa tocata marunt,albusurile de asemenea,condimentam cu...
Briose cu banane
Intr-un bol batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei,iaurt,bananele pasate aromele,si la urma faina amestecata cu praful de copt;incorporam apoi ciocolata taiata,amestecand cu lingura Punem in formele de briose,le tinem la cuptor 20min iar...
Ficatei in sos de cafea
Ficatul curatat,spalat,uscat,prajit in ulei,adaugam coniacul,flambam apoi oprim focul;in alt vas,punem sucul de portocala si dupa ce a dat in clocot,rasturnam ficatul cu tot cu sos si adaugam nucsoara,cuisoarele,cafea,vinul,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apoi condimentam dupa gust...
Peste cu legume si ciuperci
Pestele curatat,spalat,uscat,condimentat,trecut prin faina,il prajim in ulei incins,dupa care-l scoatem si-l lasam deoparte;in uleiul ramas calim ceapa,ardeiul,morcovul,usturoiul,toate taiate marunt,adaugam 1lingura cu faina ,ciupercile fierte si feliate,amestecam bine totul,stingem cu zeama de...
Marinata de macrou
Punem la fiert un vas cu 1l de apa, sare, piper, dafin, ienibahar, ardei iar dupa ce a clocotit si sarea s-a topit, dam vasul la rece Pestele curatat, capul si coada taiate, foarte bine spalat, il taiem rondele late de 2 degete pe care le scufundam in vasul cu saramura (ATENTIE, saramura...
Gateau au chocolat
Topim in bain-marie untul si ciocolata, dam deoparte sa se raceasca, adaugam faina apoi galbenusurile pe rand amestecand energic dupa fiecare; dupa ce totul este omogenizat, incorporam usor amestecand cu lingura, albusurile batute spuma cu zahar Rasturnam compozitia in forme mici sau una mare...
Chec aperitiv cu surimi
Batem bine ouale cu faina si drojdia, adaugam branza rasa, ulei, lapte iar la urma surimi taiat marunt; rasturnam in forma cu hartie de copt si lasam la foc mic aproape 1h; dupa ce s-a racit se poate servi optional cu ce sos doreste fiecare. Eu am folosit un amestec de sos mexican si curry
Snitele de pui cu orez indian
Pieptul feliat,batut usor,condimentat cu sare si piper,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam ouale batute cu sare,piper,cimbru,usturoiul pisat bine,si berea;in alt bol punem faina; Bucatile de piept,il trecem de 2ori prin faina si ou,dupa care-l punem in ulei incins la prajit si le scoatem...
Sufleu de cascaval
Topim untul intr-un vas pe foc mic,adaugam faina,amestecam pana se omogenizeaza fara sa se arda,turnam laptele fierbinte,amestecam fara sa se formeze cocoloase,incorporam cascavalul ras si amestecam pana se topeste;dam vasul deoparte,adaugam galbenusurile pe rand amestecand energic dupa...
Stevie cu orez
Stevia curatata de nervurile groase,spalata bine,o punem la oparit cateva minute in apa care clocoteste;o strecuram,o taiem si o adaugam in vasul in care calim ceapa tocata marunt;adaugam bulionul,4cesti cu apa,1/2lingurita cu sare,orezul spalat,leurda spalata si tocata marunt si dam vasul la...
Clafoutis cu visine
Ouale batute bine cu un praf de sare, zahar, vanilie, adaugam faina, lapte caldut si amestecam cu telul pana se omogenizeaza totul Rasturnam in forme mici sau una mare, unse cu unt, in care am pus fructele curatate de samburi si lasam la cuptor 20-25 minute, dupa care servim pudrate deasupra...
Legume masala
In cratita cu ulei calim ceapa taiata marunt sau pestisor, usturoiul pisat, ghimbir, ardeiul iute taiat de asemenea marunt, ardeiii grasi taiati julien, restul condimentelor, cartofii taiati in sferturi, rosiile cubulete, bulionul, 2-3cani cu apa, acoperim si lasam pe foc 30-40min; dupa acest...
Pui la tava
Puiul curatat, portionat, spalat, il punem intr-un vas incapator ,unde am amestecat toate ingredientele pentru sos, inclusiv verdeata; amestecam cu mana sa se prinda bine ingredientele pe carne, acoperim si lasam la frigider peste noapte; Rasturnam carnea cu tot cu sos in tava, mai adaugam 1...
Pungute surpriza
Foile de placinta le taiem in patrate de 20x20 Prunele taiate in jumatate pe lungime, dupa ce am scos samburele, punem un cubulet de martipan intre jumatati si inchidem pruna la loc; un patrat de foaie de placinta uns cu unt, a doua pusa deasupra dar colturile sa fie intercalate tot unsa cu...
Gulas de pui cu ciuperci
Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie, turnam supa, acoperim si lasam la fiert 1h; In acest timp facem galustele. Eu nu am avut ce face si am...
Turtata sandwich
Feliile de paine le decupam cu o forma, astfel eliminam coaja O forma de tort o tapetam cu folie alimentara, apoi cu felii de paine puse intercalat si lasam deoparte pana facem salatele Pentru salata de ou : punem intr-un bol ouale date pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam restul...
Tort cu crema de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din...
Tarta tatin
Intr-un vas pe foc punem zaharul,cand s-a topit adaugam untul apoi merele curatate si taiate cubulete,stafidele si scortisoara,amestecam iar dupa ce s-a topit bine zaharul si merele s-au inmuiat dam deoparte. Intr-un bol frecam galbenusurile foarte bine cu zahar,adaugam faina apoi albusurile...
Somon in sos de marar
Eu am redus ingredientele la 1persoana Pestele spalat,uscat,condimentat,il punem intr-un vas termorezistent uns cu unt si-l lasam pana facem sosul; intr-un bol punem smantana,amestecam cu vin,mustar,mararul tocat,de asemenea si ceapa,condimentam,rasturnam peste peste si lasam la cuptor...
Biscuiti cu stafide
Intr-un bol amestecam cu mana faina,zahar,un praf de sare,galbenusuri,esenta,unt,lapte,pana ajungem la un aluat omogen;formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider1h;in acest timp,punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu apa de trandafiri(din comert) Dupa 1h,punem...
Omleta cu cascaval si verdeata
Intr-un bol amestecam ouale batute cu ceapa taiata marunt,de asemenea si mararul,cascavalul,sare,piper si rasturnam in tigaia cu unt incins;punem capac,lasam focul mic,dupa 5min.intoarcem omleta,dupa alte 5min,o rasturnam pe un platou,o rulam,facem cateva crestaturi unde punem intercalat rondele...
Omleta cu ceapa si marar
In tigaia cu ulei incins,doar inmuiem ceapa taiata marunt fara s-o rumenim,adaugam ouale batute cu un praf de sare,piper si mararul tocat marunt Punem capacul,lasam focul mic si dupa 3-4min intoarcem omleta,dupa alte 2min,o putem servi calda.
Prajitura cu mango
Intr-un bol amestecam branza cu iaurt si zahar; in alt bol punem romul si sucul de la 1 mango; pe un platou punem piscoturile inmuiate in acest suc, deasupra crema de branza ,felii subtiri de mango, apoi iar piscoturi, branza si fructe pana se termina totul; ultimul strat fiind de crema, ornam cu...