Aluat:
Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.
Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.
Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.
Excelente, atat calde cat si reci.
1
Aluatul se poate prepara si la masina de paine.