publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici
Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi, în loc sa fac unul si apoi sa-l tai. Am avut astfel, doua suprafete perfect plane. Am mixat...
Prajitura cu jeleu si crema de lamaie
Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat untul...
Prajitura cu mere si caramel
Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul. Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari. Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat. Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui....
Cruffins
Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata. Daca folositi drojdie proaspata,o amestecati cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,apoi o...
Rulada cu dulceata de visine
Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm). Am separate albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul. Cu...
Tarta cu pere posate in vin rosu
Am pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea va patrunde mai bine în ele. Eu le-am pregatit doar azi. Am amestecat vinul cu apa si zaharul,am pus batonul...
Melcisori cu branza si Green Sugar
Intr-un bol am amestecat faina cu îndulcitorul Green Sugar,am facut o adâncitura în mijloc,am pus drojdia,puţina apa calduta,am acoperit cu putina faina si am lasat sa dospeasca. Am amestecat apoi putin si am adaugat ouale,vanilia si sarea. Untul moale l-am taiat...
Cornulete cu rahat
Am mixat untul moale cu zaharul pudra si vanilia, apoi am adaugat oul. Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am pus si smântâna. Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt. Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si...
Prajitura cu smochine si crema de ciocolata
Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri. Am amestecat usor cu o paleta. Am...
Tort cu mascarpone si lapte condensat
Am procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele mixerului lasau urme ca si într-o crema. Am adaugat faina...
Tarta cu piersici
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura. Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare. Am pus apoi untul rece taiat cubulete. Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o...
Inghetata de vanilie
Am mixat galbenusurile împreuna cu zaharul pâna am obtinut o crema. Am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus în lapte.Am încalzit usor laptele împreuna cu 200 ml smântâna pentru frisca,apoi le-au turnat peste crema de oua. Am pus...
Tort cu zmeura si aroma de trandafiri
Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici , într-o forma de 20 cm. Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amarui. Am “îmbracat”...
Tort cu visine si crema de vanilie
Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop. Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop. Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos. In siropul lasat am adaugat...
Chec cu visine
Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat spuma tare albusurile,cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat treptat laptele cu uleiul si faina. Dupa aceasta am încorporat foarte uşor albusurile. La final...
Inghetata tiramisu
Am amestecat foarte bine cafeaua solubila cu o lingurita de Green Sugar si am adaugat treptat câte putin lapte. Am mixat mascarponele cu restul de Green Sugar,apoi am adaugat smântâna. Peste mascarpone am adaugat cafeaua si la final frisca batuta spuma. Am pus...
Inghetata cu caise, nuci si caramel
Am mixat foarte bine frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat. Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active, împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat. Am pus si...
Pandispan cu visine
Am separat galbenusurile de albusurile oualor. Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste. Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina. Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma...
Inghetata cu lamaie si capsuni
Am mixat ouale cu zaharul,am adaugat zeama de lamâie,vanilia si am pus pe baie de aburi. Am amestecat pâna ce compozitia s-a îngrosat,apoi am lasat sa se raceasca. Am mixat smântâna pentru frisca. Am curatat capsunii,apoi i-am pasat în blenderul...
Fantezia fructelor
Am pregatit blatul genoise. De fapt, eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu. Cantitatile scrise însa sunt suficiente pentru ceea ce am facut eu,din el am decupat un disc cu diametrul de 18 cm si 3...
Tort cu crema de lapte condensat si capsuni
Pentru blat,am mixat untul moale cu zaharul pudra. Când am obtinut o crema, am adaugat pe rând cele 3 oua mixând dupa fiecare. Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt, iar la final zeama de lamâie. Am pus compozitia într-o tava cu...
Prajitura cu foi, crema de vanilie si caspsuni
Am pregatit mai întâi foile. Am mixat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Am pus treptat 3-4 linguri de lapte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor. In laptela ramas am stins praful de copt, apoi l-am adaugat peste oua. Am pus si uleiul si faina. Adaugam faina...
Melcisori cu nuca si gem de macese
Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale. Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale. Neaparat sa...
Prajitura cu visine si crema de lapte si mascarpone
Am pregatit blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare si jumatate cantitatea de zahar. Galbenusurile le-am mixat cu restul zaharului,apoi am pus pe rând cele 5 linguri de ulei. Am amestecat faina cu praful de copt si grişul . Am adaugat galbenusurile peste spuma de...
Tort cu crema de lamaie si caramel
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am amestecat faina cu grisul,cacaoa si praful de copt. Am mixat spuma albusurile. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat laptela ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor. Am adaugat apoi uleiul,turnându-l...
Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu
Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul . Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel. Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de...
Clatite pufoase reteta fara zahar
Clatite pufoase reteta Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,iar cand spuma a devenit ferma am adaugat 40 g de Green Sugar. Galbenusurile le-am mixat cu 40 g Green Sugar si o lingura de apa. Am adaugat faina cu praful de copt si vanilia,apoi am încorporat usor spuma de...
Pandispan cu fructe si crema fina de branza
Am pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele....
Pavlova cu pere posate in vin rosu
Am pregatit mai întâi bezeaua. Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza. Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri...
Cupcakes cu crema de vanilie
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna ce acesta s-a topit. Am încorporat pe rând ouale,apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. La final vanilia si zeama de portocala. Va rezulta un aluat destul de dens fiind cu unt în compozitie. In...