Pandispan cu visine

de diaconta in Prajituri, 17 Iun 2016 | 6099 vizualizari

 

De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
 
Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • O cana cu zahar
  • 2 căni cu faina
  • ¾ cană cu lapte,completată cu ulei
  • vanilie
  • Sare
  • 1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
  • Optional zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.

Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.

Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.

Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.

 

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

21.06.2016, 14:39

Ador pufosenia asta!

Catalina L 1

22.06.2016, 16:59

ce frumos si apetisant este

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:34

Un desert extraordinar ai preparat Die scumpa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine