publicat la 23.10.2019
publicat la 10.10.2019
publicat la 23.04.2019
Iar ti-ai sarutat imaginea reflectata in oglinda. Ai nevoie permanenta de atentie si te astepti sa fi aplaudat cand intri in camera. Si inteligenta arde in tine, ce-i drept cam mocnit.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie
Clatitele le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm. Am mixat galbenusurile cu zaharul. . Am mixat separate si albusurile cu...
Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici
Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus un galbenus cu zaharul si un praf de sare. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Peste crema...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o cu praful de copt, si cacaoa. Nuca am prajit-o si am macinat-o. Am mixat albusurile cu un praf...
Caramel sărat
Mod de preparare caramel: Am pus zaharul într-o craticioara de inox cu fundul mai gros,o folosesc mereu când caramelizez zaharul pentru ca nu se lipeste. Am pus craticioara la foc mic.Am lasat zaharul sa se caramelizeze,nu am amestecat,doar am mai scuturat câte putin...
Tort cu cremă de portocale şi jeleu de vişine
Am pregatit mai întâi crema ganache pentru ca va trebui sa stea la frigider 2-3 ore. Am încalzit smântâna pentru frisca pâna la puctul de fierbere (fara a o fierbe), apoi am pus în ea ciocolata alba rupta bucati. Am lasat-o putin ,am amestecat...
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale
Prima data am pregatit jeleul de sampanie . Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze. Am încalzit sampania cu zaharul apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am pus în sampanie si am amestecat pâna s-a topit. Am lasat sa se raceasca,apoi am pus-o...
Panna cotta cu ciocolată,cu vanilie şi jeleu de mango
Pentru panna cotta cu ciocolata am pus laptele cu zaharul si cacaoa într-un vas, pe foc pâna s-a topit zaharul. Am pus si frisca si am adus la punctul de fierbere. Am luat vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Gelatina...
Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură
Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata. Am mixat 4 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat cele 6 linguri de zahar. Vom obtine o spuma lucioasa si foarte ferma. Am adaugat 1 lingura rom si...
Prăjitură cu cremă de brânză
Am pregatit mai întâi umplutura. Am mixat brânza cu zaharul si smântâna si am adaugat sarea, aromele si praful de budinca. Am lasat-o la frigider. Pentru foi am mixat cele 4 oua cu zaharul, apoi ajutându-ma de un tel am încorporat uleiul, iaurtul si...
Cornuleţe cu nucă
Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare într-un vas,în care am adaugat apoi nuca macinata,oul si galbenusurile,zaharul,coaja de...
Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine
Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si...
Desert prajitura cu foi cu suc de rosii si crema de branza
Foi: Am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul. Am adaugat praful de copt stins cu lamâie, sarea si aromele, apoi am încorporat treptat faina, pana ce am obtinut un aluat elastic, destul de tare ca sa putem întinde foile. Eu am folosit 750 g de faina, dar s-ar...
Prăjitură cu foi şi umplutură de mere
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul. Am pus sarea si vanilia dupa care am încorporat treptat faina. Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de...
Desert cu ciocolată şi zmeură
Smântâna pentru frisca am amestecat-o cu Green Sugar si am pus-o pe foc pâna a ajuns la punctul de fierbere.Am luay vasul de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati. Am amestecat cu un tel pâna când s-a topit ciocolata.Am adaugat apoi visinata. Dupa ce s-a...
Chec cu lămâie
Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna când acesta s-a diluat. Am adaugat apoi câte un ou, mixând bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea si am încorporat-o în compozitie. La urma am pus aromele, bilutele de ciocolata...
Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie
Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu. Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine. Pentru primul blat,am mixat ouale întregi împreuna cu zaharul pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si...
Indiene cu cremă de mascarpone şi ciocolată
Am separat albusurile de galbenusurile celor 5 oua. Galbenusurile le-am amestecat cu cele doua linguri de ulei. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si am adaugat pe rând cele 5 linguri cu zahar. Dupa ce am obtinut o spuma ferma,am încorporat...
Prăjiturele din pişcoturi cu cremă de mentă şi ciocolată
Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema. Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile. Am pus frisca într-o cratita si am pus vasul pe foc. Am adus la punctul de fierbere, am luat vasul de pe...
Cheesecake cu jeleu din lemon curd-reţeta cu numărul 600 şi o dublă aniversare
Am pregatit mai întâi blatul. Am mixat ouale întregi cu zaharul (Green Sugar)si un praf de sare,pâna si-au triplat volumul si spuma a devenit ca si o crema,paletele mixerului lasând urme. Am redus apoi viteza mixerului si am adaugat uleiul în fir subtire....
Prăjitură cu caise şi vişine
Am scos sâmburii caiselor si le-am amestecat cu Green Sugar. Vişinele le-am scurs de sirop. Am pregatit apoi blatul pentru prajitura. Am pus un vas cu apa pe foc si am lasat sa fiarba. Ouale le-am pus într-un bol de inox împreuna cu zaharul si sarea. Am...
Ruladă şi minitarte cu cremă de zmeură
Pentru început am pregatit rulada. Am mixat ouale cu zaharul pâna s-au deschis la culoare si si-au dublat volumul. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am încorporat-o usor cu un tel. La final am adaugat uleiul. Am pus compozitia într-o...
Melcişori cu nucă
Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia. Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut. Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului. Daca este nevoie mai...
Prăjitură cu brânză şi fructe
Am scos sâmburii visinelor si le-am pus cu zahar. An sfarâmat brânza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamâie si vanilia în brânza. Am separat galbenusurile de albusul oualor. Am mixat foarte bine untul cu zaharul...
Tort cu mascarpone,zmeură şi ciocolată
Blatul de tort l-am pregatit dupa reteta de aici .Este o reteta pe care o folosesc foarte des pentru torturi. Dupa ce blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe orizontala si înca odata pe lungine,obtinând astfel 4 blaturi dreptunghiulare. Am pregatit budinca...
Budincă de tapioca cu căpşuni
Prima data am pregatit jeleul de capşune. Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece. Capsunele le-am amestecat cu Green Sugar,am lasat pâna s-a format putin sirop,le-am pus pe foc sa dea un clocot,apoi le-am pasat cu blenderul. Am incalzit iar amestecul si am pus...
Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone
Am pregatit mai întâi foaia de rulada. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Zaharul l-am umezit cu apa,am pus si zeama de lamâie si am pus sa fiarba.Am obtinut un sirop destul de gros. Albusurile le-am...
Chocolate lava cake-Vulcan de ciocolată
Din aceste cantitati vor rezulta 6-8 bucati, în functie de formele folosite. Eu am folosit cesti de ceai si vase ramekin, dar mai bine au iesit cele din cesti. Am uns formele cu unt si le-am presarat cu cacao. Cuptorul l-am preîncalzit la 200 de grade. Ciocolata am topit-o...
Cheesecake cu căpşuni,fara coacere
Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm. In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el. Am pregatit mai întâi blatul de biscuiti. Am maruntit fin biscuitii cu ajutorul robotului. Am pus...
Tort cu dublă cremă de zmeură
Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte. Eu am fost cam presata de timp/ Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici . Pentru ca am folosit zmeura congelata, am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul, am pus...
Lemon curd-Cremă de lămâie
Am stors sucul de lamâie.Au fost suficiente doua lamâi mai mari. Acuma depinde si cât sunt de zemoase. Am pus ouale cu zaharul într-o cratita de inox si am amestecat cu telul. Am adaugat treptat sucul de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi. Am...