Cum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele.
Un tort simplu dar foarte gustos. Si uşor de pregătit.
Blat:
Cremă de lamâie:
Nuca caramelizata:
Glazura ciocolata:
Pentru ornat, bezele,flori din ananas
Pentru blat am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am amestecat faina cu grisul,cacaoa si praful de copt.
Am mixat spuma albusurile.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat laptela ,pentru ca zaharul sa se topeasca mai usor.
Am adaugat apoi uleiul,turnându-l în fir subtire.
Peste crema de galbenusuri ,am pus faina amestecata cu grisul si cacaoa iar apoi spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o paleta.
Am tapetat o tava de 38x25 cm cu hârtie de copt,am pus compozitia în tava si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat pe lungime în 3 bucati de aproximativ 12,5 cm latime.
Pentru crema de lamâie am mixat galbenusurile cu zaharul,am pus amidonul,laptele si zeama de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi.
Am amestecat pâna ce s-a îngrosat,am lasat sa se raceasca si am amestecat cu frisca batuta.
Am caramelizat zaharul ,iar când acesta a avut culoarea chihlimbarului,am adaugat miezul de nuca.
Am pus nuca pe o hârtie de copt,iar dupa ce s-a racit am zdrobit-o cu ciocanul de snitele.
Am asamblat tortul.
Peste primul blat am pus crema de lamâie,nuca caramelizata si caramel.
Am acoperit cu a doua foaie de blat,crema,nuca si caramel.
Am pus al treilea blat deasupra.
Pentru glazura am pus toate ingredientele pe baie de aburi.
Când ciocolata s-a topit,am luat de pe foc si dupa ce s-a racit suficient,am pus-o deasupra blatului.
Am îmbracat si marginile tortului cu crema de lamâie ,caramel si nuca caramelizata.
Am taiat câteva felii subtiri de ananas si le-am pus în cuptor la 120 de grade.
Dupa o ora,le-am pus în tava de briose si le-am lasat pâna s-au uscat foarte bine.
Am ornat cu florile din ananas si bezele.
S-aveţi poftă !!!