A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou.
A fost o dublă aniversare, ziua nepoatei mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori, aşa că merita sărbătorit.
Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari, dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele. Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente, venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine.
Mie tare mi-a plăcut aşa, simplu, delicat şi foarte colorat.
Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):
Ingrediente crema de brânză:
Ingrediente jeleu din vin roşu:
Ingrediente sirop:
Pentru décor:
Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul .
Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel.
Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.
Este util totusi sa verificati daca este copt.
L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.
Am pregatit jeleul din vin.
Am pus sa fiarba vinul cu zaharul .L-am lasat pâna a scazut si s-a îngrosat suficient.
Am mixat frisca,apoi am adaugat crema mascarpone.
Pentru sirop am fiert toate ingredientele.
Am asamblat tortul.
Am taiat blatul în 3 si l-am însiropat.
Am pus pe fiecare blat crema de brânza iar deasupra jeleu din vin.
Mi-a ramas putina crema pe care am pus-o pe exteriorul tortului.
Apoi am mixat smântâna pentru frisca cu smântâna si zaharul pudra.
Am ornate tortul la exterior cu frisca.
Am topit ciocolata alba si am pus colorant de diferite culori,apoi am
pus-o pe marginea tortului.
Am ornat cu funfetti si flori naturale.
O parte din flori le-am dat prin albus de ou, apoi le-am presarat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!