Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu

de diaconta in Torturi, 13 Apr 2016 | 4393 vizualizari

 

A fost un tort simplu dar deosebit de gustos, asta a dovedit-o şi faptul că a dispărut rapid de pe platou.
A fost o dublă aniversare, ziua nepoatei mele dar şi faptul că bloguleţul meu a împlinit zilele acestea 2 anişori, aşa că merita sărbătorit.
Poate că reţetele mele nu sunt dintre cele mai bune,recunosc că mai am multe de învăţat,nici nu am pretenţii foarte mari, dar mă bucur sincer dacă sunt persoane care au găsit inspiraţie în reţetele mele. Nu mă deranjează nici criticile constructive dar pertinente, venite din partea unor oameni care au mai multă experienţă ori pregatire decât mine.
 Mie tare mi-a plăcut aşa, simplu, delicat  şi foarte colorat.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat(tava cu diametrul de 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • Sare

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • Zeama de lămâie
  • Vanilie

Ingrediente jeleu din vin roşu:

  • 300 ml vin roşu
  • 4 linguri zahar

Ingrediente sirop:

  • 2 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de portocala
  • 150 ml apa

Pentru décor:

  • 400 ml smântâna pentru frisca
  • 3 linguri smântâna 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Ornamente funfetti
  • Ciocolata alba+colorant orange,violet,verde
  • Flori naturale
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu:

Pentru blat am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul .

Am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu un tel.

Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la  200 de grade pentru 20 de minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.

Este util totusi sa verificati daca este copt.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.

Am pregatit jeleul din vin.

Am pus sa fiarba vinul cu zaharul .L-am lasat pâna a scazut si s-a îngrosat suficient.

Am mixat frisca,apoi am adaugat crema mascarpone.

Pentru sirop am fiert toate ingredientele.

Am asamblat tortul.

Am taiat blatul în 3 si l-am însiropat.

Am pus pe fiecare blat crema de brânza iar deasupra jeleu din vin.

Mi-a ramas putina crema pe care am pus-o pe exteriorul tortului.

Apoi am mixat smântâna pentru frisca cu smântâna si zaharul pudra.

Am ornate tortul la exterior cu frisca.

Am topit ciocolata alba si am pus colorant de diferite culori,apoi am

pus-o pe marginea tortului.

Am ornat cu funfetti si flori naturale.

O parte din flori le-am dat prin albus de ou, apoi le-am presarat cu zahar.

S-aveţi poftă !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu din vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

laura_n 1

16.04.2016, 15:24

Foarte frumos! Foarte frumos! Sincer, cred ca nimic nu se compara cu florile naturale!

Ancutsa 1

20.09.2016, 15:35

Delicios si vesel!

diaconta 1

20.09.2016, 20:23

Se pare ca nu am reusit sa va multumesc pentru aprecierile voastre.
O fac acum si imi cer scuze ca nu am facut-o la momentul potrivit.
Va imbratisez cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
12 Etaje dulci