Oare exista cineva pe lumea asta care sa nu fie indragostit/a de cupcakes?! Eu tind sa cred ca raspunsul este negativ, sunt atat de dragalase si gustoase. Acestea le-am cules de pe un blog minunat a carui gazda este Ana, iar pe aceasta cale ii multumesc pentru reteta.
Weekend minunat, bucatarasi! :*
Biscuitii Oreo ii dezlipim, partea fara crema o punem deoparte, iar partea cu crema o asezam cu crema in sus, pe fundul hartiutelor de muffins.
Amestecam faina impreuna cu praful de copt, cacaoa, zaharul si un praf de sare. Separat batem ouale cu furculita, adaugam ricotta, treptat uleiul si laptele si zaharul vanilat. Omogenizam totul bine, dupa care turnam peste amestecul de faina si cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam pana se intrepatrund cele doua compozitii.
Umplem hartiutele cu aceasta compozitie si dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute.
In acest timp vom pregati crema astfel: jumatatile de biscuiti fara crema le punem intr-un robot si pulsam pana obtinem un fel de praf de biscuiti. Frisca o mixam bine cu intaritorul, dupa care cu ajutorul unei spatule incorporam treptat si praful de biscuiti.
Cand muffinsii sunt reci ii decoram cu crema de frisca.
In cazul in care inca nu am reusit sa va conving cat de deliciosi sunt, mai fac o incercare cu o poza in sectiune
Pofta buna!