Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva.
Până la urmă am amânat ceea ce vroiam să pregătesc azi,deoarece gătisem şi prea multă mâncare.
Pentru acest desert,mi-a prins tare bine dulceaţa de vişine pregătită ,care aştepta cuminte în cămară.Nu a trebuit decât să pregătesc foaia de ruladă şi crema de ciocolată.
Foaia de ruladă:
Umplutura:
Crema de ciocolata:
Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm).
Am separate albusurile de galbenusurile oualor.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul.
Cu o paleta am încorporat usor galbenusurile,iar apoi faina.
Am rasturnat compozitia în tava, în care am pus hârtie de copt unsa cu putin unt.
Am nivelat,apoi am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am îndepartat-o pe cea care a fost în tava,apoi am rulat usor împreuna cu hârtia de copt,având grija sa nu se rup a foaia.
Am pus-o apoi si într-un prosop usor umed.
Am lasat-o pâna s-a racit,apoi am derulat-o,am pus dulceata de vişine si am rulat la loc.
Pentru crema de ciocolata,am înfierbântat smântâna pentru frisca,apoi am pus ciocolata rupta bucati.
Am lasat pâna ce ciocolata s-a topit,apoi am amestecat cu un tel,pâna ce compozitia a devenit catifelata.Am adaugat si lichiorul.Dupa ce s-a racit,am lasat-o la frigider cam 2 ore.
Am lasat 2-3 linguri din compozitie pentru ornat,iar restul l-am mixat pâna ce am obtinut o crema pufoasa.
Am pus crema peste rulada mea si am ornat cu ciocolata ramasa.
Se poate servi imediat dar e mai bine daca o mai lasati putin la frigider.
S-aveţi poftă !!!