Rulada cu dulceata de visine

de diaconta in Prajituri, 18 Oct 2016 | 6784 vizualizari

 

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva.
Până la urmă am amânat ceea ce vroiam să pregătesc azi,deoarece gătisem şi prea multă mâncare.
Pentru acest desert,mi-a prins tare bine dulceaţa de vişine pregătită ,care aştepta cuminte în cămară.Nu a trebuit decât să pregătesc foaia de ruladă şi crema de ciocolată.

 

INGREDIENTE

Foaia de ruladă:

  • 4 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Vanilie

Umplutura:

  • Dulceaţă de vişine(un borcan de 400 g)

Crema de ciocolata:

  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • 200 g ciocolata 40% cacao
  • 1 lingura Sheridan’s
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de visine:

Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm).

Am separate albusurile de galbenusurile oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul.

Cu o paleta am încorporat usor galbenusurile,iar apoi faina.

Am rasturnat compozitia în tava, în care am pus hârtie de copt unsa cu putin unt.

Am nivelat,apoi am pus tava la cuptor la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am îndepartat-o pe cea care a fost în tava,apoi am rulat usor împreuna cu hârtia de copt,având grija sa nu se rup a foaia.

Am pus-o apoi si într-un prosop usor umed.

Am lasat-o pâna s-a racit,apoi am derulat-o,am pus dulceata de vişine si am rulat la loc.

Pentru crema de ciocolata,am înfierbântat smântâna pentru frisca,apoi am pus ciocolata rupta bucati.

Am lasat pâna ce ciocolata s-a topit,apoi am amestecat cu un tel,pâna ce compozitia a devenit catifelata.Am adaugat si lichiorul.Dupa ce s-a racit,am lasat-o la frigider cam 2 ore.

Am lasat 2-3 linguri din compozitie pentru ornat,iar restul l-am mixat pâna ce am obtinut o crema pufoasa.

Am pus crema peste rulada mea si am ornat cu ciocolata ramasa.

Se poate servi imediat dar e mai bine daca o mai lasati putin la frigider.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Geanina87 1

12.04.2017, 21:14

artyandra 1

12.04.2017, 22:21

Arată foarte bine și cred că e la fel de delicios.
Cam câte grame de făină ar echivala acele liguri?

diaconta 1

13.04.2017, 10:36

Multumesc Artyandra
o lingura de faina are cam 30 grame

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute