Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată.
Pentru a completa gustul, am adăugat o glazură acrişoară de lămâie.
Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.
Pentru glazurat:
Faina am amestecat-o cu drojdia,zaharul , sarea,vanilia,coaja de lamâie,apoi am pus ouale.
Am omogenizat toate ingredientele,dupa care,cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare,am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.
Neaparat sa folositi un unt de calitate,cu procent mare de grasime.
Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.
Am mai framântat putin aluatul cu mâna,apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.
Da,la frigider.Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.
Dupa ce a dospit suficient,am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.
Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.
Am rulat foaia,apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm,pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.
Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade.
Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute,pe treapta de jos a cuptorului.
Pentru glazura,am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.
Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.
Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.
S-aveţi poftă !!!