De ceva vreme primisem de la draga mea mea prietenă Laura,un premiu delicios,un borcănel cu dulceaţă aromată de trandafiri şi o sticluţă cu sirop de trandafiri.
Până acum gustasem doar dulceaţă de trandafiri din comerţ şi nu m-a prea încântat gustul.
Si pentru că vroiam să testez această dulceaţă,m-am gândit la o reţetă încercată de multe dintre prietenele mele dragi de pe Bucătăraş.
“Epidemia” a plecat de la reţeta Bunicii,iar apoi fetele au preluat-o şi au adaptat-o după gusturile lor.
La fel şi eu,am plecat de la reţeta pregătită de Merişor dar am mai modificat-o puţin şi am folosit în loc de zahăr,Green Sugar pulbere,un îndulcitor natural cu zero indice glicemic şi zero calorii.
Voi puteţi însă să folosiţi zahăr în reţetă.
Blat(forma cu diametrul de 20 cm):
Bezea cu aromă de trandafiri:
Caramel:
Crema de zmeura si mascarpone:
Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici, într-o forma de 20 cm.
Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green Sugar(zahar).Mare atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amarui.
Am “îmbracat” peretii cratitei cu zaharul caramelizat,apoi am pregatit bezeaua.
Am mixat cele 5 albusuri cu un praf de sare.Când spuma a devenit ferma am adaugat zaharul si zeama de lamâie.
La final am încorporat usor dulceata de trandafiri.
Eu am pus si o picatura de colorant rosu pentru un contrast de culoare.
Am turnat bezeaua în cratita în care am caramelizat zaharul,apoi am pus cratita într-o alta cratita mai mare ,în care am pus apa fierbinte.
Astfel pregatite,le-am introdus la cuptor la 180 de grade pentru 35 de minute.
Am oprit focul si am lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor.
Dupa ce s-a racit,am pus blatul peste bezea,am asezat deasupra un platou si cu o miscare ferma,am rasturnat cratita.
Astfel caramelul se va scurge si se va îmbiba în blat..
Pentru crema am mixat crema mascarpone cu o lingura de Green Sugar.
Zmeura am zdrobit-o cu furculita si am amestecat-o cu crema de mascarpone.
Cu aceasta crema am îmbracat tortul.
L-am decorat si l-am lasat la frigider peste noapte.
Nu este greu de pregatit,doar eu m-am întins la vorba/scris,ca de obicei J))))
S-aveţi poftă !!!