“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”, adică dacă aş fi nevastă m-aş cam răsfăţa cu aşa ceva în fiecare zi :))) Dar cum nu sunt, vă răsfăţ doar pe voi .
O prăjitură simplă, potrivită pentru o Duminică de leneveală. Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit să plec pe coclauri, mai ales că a fost o zi încântătoare de toamnă.
Dar lucrurile nu se potrivesc întotdeauna.
Deşi pregătisem nişte cornuleţe foarte fragede şi bune,am fost silită să pregătesc un desert cu smochine,dacă tot găsisem aseară nişte smochine foarte coapte şi gustoase. Rezultatul a fost o prăjitură delicioasă.
Pentru că îmi spusese o colegă despre smântâna Solomonescu, am vrut s-o testez şi eu pentru frişcă şi mi-a plăcut. Are gustul de smântână adevărată.
Blat(tava de 20x30 cm):
Sirop:
Crema de ciocolata cu alune:
Pentru ornat:
Câteva smochine
Pentru blat,am separat albusul de galbenusul oualor.
Am mixat albusurile cu un praf de sare, iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si vanilia.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o paleta.
Am încorporat apoi,la fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia într-o tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca în cuptor.
Pentru sirop am fiert toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o cu crema Choco nussa.
Am pus-o la frigider pâna ce am asamblat prajitura.
Când blatul s-a racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de 10 cm,pe care le-am suprapus.
Am însiropat foarte bine cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi am pus si pe exterior crema de ciocolata.
Am mixat smântâna,am adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.
Eu am adaugat si un plic întaritor pentru frisca.
Am pus frisca deasupra prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din altele am scobit miezul.
Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.
S-aveţi poftă !!!