Pandispan cu fructe si crema fina de branza

de diaconta in Prajituri, 17 Mar 2016 | 7309 vizualizari

 

O prăjitură simplă dar foarte gustoasă.
Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri, puse la păstrare dupa reţeta de aici.
Dar apoi m-am gândit că i s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pandişpan:

  • 7 oua
  • 350 g zahar
  • 320 g faina
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Sare
  • Un borcan mare de vişine pentru prajituri

Ingrediente crema de brânză:

  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri smântâna grasa

Ingrediente crema de fructe de padure:

  • 200 g afine congelate
  • 50 g zmeura congelata
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml sirop de la visine
  • 2-3 linguri crema de brânza

Mai avem nevoie de sirop de visine pentru însiropat blatul.

Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe si crema fina de branza:

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am separat albusurile de galbenusurile oualor.

Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o.

Peste spuma de albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.

Va trebui sa amestecati  foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.

Am adaugat vanilia si coaja de lamâie.

Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de sirop.

Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura la 180 de grade.

Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit crema de brânza.

Am mixat frisca si smântâna ,am adaugat mascarponele si zaharul.

Am pus-o la frigider.

Cât s-a copt blatul,am pregatit crema de fructe de padure.

Am amestecat fructele cu zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.

Le-am lasat sa fiarba pâna ce a scazut suficient încât sa se închege .

Am lasat sa se raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.

Am taiat blatul în doua si l-am însiropat cu sirop de visine, apoi am pus crema de fructe de padure.

Deasupra blatului am pus crema de brânza.

Am lasat la frigider câteva ore, a fost mult mai buna rece.

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fructe si crema fina de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

20.03.2016, 14:09

Multumesc Claudia

Constelatialeu 1

20.03.2016, 18:48

Bunaciune a`la Dia..

Catalina L 1

20.03.2016, 20:20

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie