O prăjitură simplă dar foarte gustoasă.
Iniţial am zis că fac doar un pandişpan pufos cu vişine, mai ales că am încă multe vişine pentru prăjituri, puse la păstrare dupa reţeta de aici.
Dar apoi m-am gândit că i s-ar potrivi o cremă răcoroasă.Aşa a şi fost.
Ingrediente pandişpan:
Ingrediente crema de brânză:
Ingrediente crema de fructe de padure:
Mai avem nevoie de sirop de visine pentru însiropat blatul.
Am pregatit mai întâi pandispanul.
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat treptat zaharul mixând în continuare.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am cernut-o.
Peste spuma de albusuri,am adaugat alternativ amestecul de galbenusuri si faina.
Va trebui sa amestecati foarte usor pentru ca spuma sa nu se lase.
Am adaugat vanilia si coaja de lamâie.
Am pus compozitia într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.Deasupra am pus vişinele scurse de sirop.
Am pus la cuptor pentru 35-40 de minute,primele 20 de minute la 200 de grade ,iar apoi am redus temperatura la 180 de grade.
Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca.
Am pregatit crema de brânza.
Am mixat frisca si smântâna ,am adaugat mascarponele si zaharul.
Am pus-o la frigider.
Cât s-a copt blatul,am pregatit crema de fructe de padure.
Am amestecat fructele cu zaharul si siropul si le-am pus sa fiarba.
Le-am lasat sa fiarba pâna ce a scazut suficient încât sa se închege .
Am lasat sa se raceasca,apoi am pus 3 linguri de crema de brânza.
Am taiat blatul în doua si l-am însiropat cu sirop de visine, apoi am pus crema de fructe de padure.
Deasupra blatului am pus crema de brânza.
Am lasat la frigider câteva ore, a fost mult mai buna rece.
S-aveţi poftă !!!