“Ziua când îmi răsfăţ nevasta”
Adică mă răsfăţ tot eu :)))Cine zice că,într-o zi răcoroasă de toamnă,nu poţi să răsfeţi persoana iubită cu nişte cornuleţe fragede,alături de o cană de ceai aromat,în timp ce în încăpere se simte încă mirosul de vanilie.
Cred că oricine poate fi cucerit de nişte cornuleţe fragede şi aromate.
Se prepară foarte uşor şi nu sunt pretenţioase.Se păstrează foarte bine timp de câteva zile,dar asta doar dacă nu faceţi doar o singură porţie.
Reţeta am găsit-o pe blogul Teo bucatar şi mi-a plăcut pentru că este o reţetă foarte simplă.
Am mixat untul moale cu zaharul pudra si vanilia, apoi am adaugat oul.
Am mai mixat pâna am obtinut o crema.Am pus si smântâna.
Am adaugat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Am amestecat cu o lingura de lemn,apoi am rasturnat totul pe planseta si am framântat pâna ce am obtinut un aluat elastic, care se întinde cu usurinta.
Am rulat aluatul, l-am acoperit cu o folie si l-am lasat la frigider cam o ora.
Am împartit aluatul în 3 parti.Am întins fiecare parte sub forma de cerc ,pe care apoi l-am taiat în 12 parti. Am pus rahat pe fiecare bucata si apoi am rulat începând de la partea mai lata.
Am asezat cornuletele în tava pe care am pus hârtie de copt.
Se coc la 180 de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-au racorit putin,se pudreaza cu zahar.
Aceste cornulete sunt foarte fragede si se pastreaza foarte bine mai mult timp.
Se poate folosi si altfel de umplutura,dupa preferintele fiecaruia.
S-aveti pofta!!!