Ingrediente foi:
- 8 albusuri
- 300 gr. zahar
- 250 gr nuca
-150 gr alune nesarate
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema....
Pentru clatite:
Se face un aluat din 500 ml lapte,2 oua,100 gr zahar,250 gr faina,untul topit,zahar vanilat si lamaie.
Se coc clatitele in tigaie cu putin ulei.
Pentru crema am amestecat cu mixerul 400 ml lapte cu praful de cremes.
Am asezat clatitele in straturi cu crema de cremes...
Pentru blat:
6 oua
1 cana si jumatate de zahar
8 linguri de apa
5 linguri de ulei
2 lingura cacao
1 cana si jumatate faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
multe fructe:visine,capsuni,afine
Se pune sa fiarba zaharul cu cele 8 linguri de apa pana se face un sirop...
Se taie bucatile de piept de pui,suficient de mari incat sa se poata pune umplutura in ele.
Se condimenteaza si se lasa la frigider.
Ciupercile(eu am folosit galbiori sau nemtisori) se curata ,se spala si se taie felii mai mari.
Se taie ceapa verde,se pune la prajit in putin ulei si apoi...
Dovlecelul se curata,dar se mai lasa si fasii de coaja.Se taie felii subtiri si se sareaza putin.
Se bat ouele,incorporeaza untul topit,laptele,smantana si faina.Va fi o compozitie de consistenta unei smantani.
Se adauga praful de copt,curry si marar.Mie imi place sa folosesc mararul cu...
Ardei kapia se coc si se curata de pielita si de seminte.Se pune putina sare si putin ulei.
Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si untul moale cu mixerul.
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa,dupa care se incalzeste pe aburi.
Dupa ce amestecul de branza si unt a devenit o crema...
Se fierb pastele in apa cu sare.
Ciupercile se spala si se taie felii.Ceapa se taie si ea si se prajeste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile.Se prajesc putin si apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba.
Se amesteca o lingura de amidon cu smantana si se pune peste ciuperci,se...
Ingrediente:
Pentru foi:
faina
150 gr migdale decojite
150 gr zahar
100 gr unt
1 ou
praf de copt
zahar vanilat
lamaie
Crema Ganache
250 ml frisca lichida
250 gr ciocolata cu lapte
Crema de migdale:
150 gr migdale decojite
200 gr zahar...
Pregătire:
Toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Zahărul se dizolvă în lapte (400ml) cald împreună cu coaja de la portocale şi lămâi.
Se bat cele 5 oua intregi si cele trei galbenusuri cu putina sare (3 albusuri se lasa deoparte pentru umplutura)...
Blat din 3 oua,cu putina ciocolata.
Crema de ciocolata :Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusul se bate spuma,adaugand cealalta jumatate de zahar. Se bate si frisca. Se...
Se amesteca untul cu zaharul praf pana se obtine o crema pufoasa.
Se incorporeaza ouale intregi pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat bine.
Se adauga praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Se incorporeaza faina amestecand usor.
Fructele se pudreaza cu putin...
Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin.
Morcovul se curata si se razuieste.
Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime.
Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga...
Conopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.
Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza.
Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand incet uleiul.
Se adauga putina smantana in maioneza si se pune peste cnopida.
Se adauga piper...
Se face un blat obisnuit din cele 4 oua.
Se separa ouale,galbenusurile mixeaza bine cu zaharul,cele 3 linguri de apa ,uleiul,se adauga lamaia si vanilia.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri,amestecand usor,apoi se adauga faina si praful de copt.
Eu am...
Blat:
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt.
Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua.
Crema:
Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia.
Glazura:...
Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici.
Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate.
Gogosarii murati se taie si ei...
Tiramisu reţetă adaptata
Se amesteca praful pentru crema cu lapte si se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
Se prepara o ceasca de cafea.
Pentru ca nu-mi place gustul pronuntat de cafea la Tiramisu,am facut un compromis si jumatate din piscoturi la inmoi in sirop de zahar cu multa...
Blat:
Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar.
Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile.
Compozitia astfel obtinuta se pune in...
Nu am cantitati,de obicei schimb retetele si inventez pe parcurs.
Se prajeste pieptul de pui la gratar.Conopida se pune la fiert in apa cu putina sare.
Se fierb si 2 morcovi.
Se face o maioneza din 2 galbenusuri adaugand uleiul cate putin.Se adauga 2 linguri de smantana in maioneza....
Pentru blat:
Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.
Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.
Se adauga si...
Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare.
Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare.
Daca este nevoie se mai adauga...
BLAT
8 albusuri se bat cu 200 g zahar,se adauga 2 galbenusuri,150 g nuca macinata,2 linguri de faina si 1 praf de copt.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 30 de minute.
CREMA:
6 galbenusuri,200g zahar,4 linguri lapte,1-2 linguri cacao, se...
Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa.
Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200...
Albusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare.
Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt.
Se imparte in doua.In jumatate de compozitie se va adauga urmatoarea crema:
-se amesteca 60 gr unt cu 1 lingura de lapte,una de zahar si una...
Se fierb ouale si se curata de coaja.Se taie in doua pe lungime sau pe latime dupa preferinta fiecaruia.
Se scoate galbenusul si se pune separat pentru a-l folosi la umplutura.
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri,incorporand uleiul cate putin.
Eu pun si putina zeama de lamaie si...
Pentru aluat:
100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare
Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.
Se framanta aluatul pana cand este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini....
Masurile sunt mai clasice,dar nu prea dau gres.
Recunosc ca am folosit si ingrediente mai putin sanatoase,dar rezultatul este deosebit de gustos.
Pentru blat:
Se pune sa fiarba 1 cana zahar cu 5 linguri apa.
Albusurile se bat spuma,se adauga treptata siropul ...
Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare.
Se coace in forma de tort tapetata.
Se pune intr-o forma de tort ( o...
Pentru tarta:
300 gr faina
3 linguri smantana
50 gr margarina incalzita
1 praf de copt,sare,ou pentru uns taca
Pentru umplutura:
700 gr carne tocata
3 linguri smantana
1 ou
3 triunghiuri branza topita
2 cepe
6 ciupercute medii...
Se fierb pastele si se razuieste cascavalul.
Separat se pregateste un sos astfel:
Se taie baconul felioare care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-a prajit,se scoate si in acelasi ulei se pune la prajit morcovul taiat rondele subtiri.Cand s-a inmuiat si morcovul se pune iarasi baconul,se...
Prajitura Snickers
Ingrediente foi: - 8 albusuri - 300 gr. zahar - 250 gr nuca -150 gr alune nesarate - 4 linguri faina - 3 linguri cacao - 1/2 plic praf de copt Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema....
Tort de clatite
Pentru clatite: Se face un aluat din 500 ml lapte,2 oua,100 gr zahar,250 gr faina,untul topit,zahar vanilat si lamaie. Se coc clatitele in tigaie cu putin ulei. Pentru crema am amestecat cu mixerul 400 ml lapte cu praful de cremes. Am asezat clatitele in straturi cu crema de cremes...
"Nebunie" cu fructe
Pentru blat: 6 oua 1 cana si jumatate de zahar 8 linguri de apa 5 linguri de ulei 2 lingura cacao 1 cana si jumatate faina 1 praf de copt coaja de lamaie multe fructe:visine,capsuni,afine Se pune sa fiarba zaharul cu cele 8 linguri de apa pana se face un sirop...
Piept de pui cu orez si ciuperci
Se taie bucatile de piept de pui,suficient de mari incat sa se poata pune umplutura in ele. Se condimenteaza si se lasa la frigider. Ciupercile(eu am folosit galbiori sau nemtisori) se curata ,se spala si se taie felii mai mari. Se taie ceapa verde,se pune la prajit in putin ulei si apoi...
Dovlecei la cuptor (by Nadina)
Dovlecelul se curata,dar se mai lasa si fasii de coaja.Se taie felii subtiri si se sareaza putin. Se bat ouele,incorporeaza untul topit,laptele,smantana si faina.Va fi o compozitie de consistenta unei smantani. Se adauga praful de copt,curry si marar.Mie imi place sa folosesc mararul cu...
Rulada cu branza si ardei copti
Ardei kapia se coc si se curata de pielita si de seminte.Se pune putina sare si putin ulei. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si untul moale cu mixerul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa,dupa care se incalzeste pe aburi. Dupa ce amestecul de branza si unt a devenit o crema...
Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci
Se fierb pastele in apa cu sare. Ciupercile se spala si se taie felii.Ceapa se taie si ea si se prajeste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile.Se prajesc putin si apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca o lingura de amidon cu smantana si se pune peste ciuperci,se...
Prajitura cu migdale si crema ganache
Ingrediente: Pentru foi: faina 150 gr migdale decojite 150 gr zahar 100 gr unt 1 ou praf de copt zahar vanilat lamaie Crema Ganache 250 ml frisca lichida 250 gr ciocolata cu lapte Crema de migdale: 150 gr migdale decojite 200 gr zahar...
Cozonaci "Ca la Mama acasa"
Pregătire: Toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Zahărul se dizolvă în lapte (400ml) cald împreună cu coaja de la portocale şi lămâi. Se bat cele 5 oua intregi si cele trei galbenusuri cu putina sare (3 albusuri se lasa deoparte pentru umplutura)...
La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici
Blat din 3 oua,cu putina ciocolata. Crema de ciocolata :Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusul se bate spuma,adaugand cealalta jumatate de zahar. Se bate si frisca. Se...
Briose cu afine
Se amesteca untul cu zaharul praf pana se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza ouale intregi pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat bine. Se adauga praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina amestecand usor. Fructele se pudreaza cu putin...
Sarmalute ardelenesti
Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin. Morcovul se curata si se razuieste. Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime. Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga...
Salata de conopida
Conopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare. Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza. Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand incet uleiul. Se adauga putina smantana in maioneza si se pune peste cnopida. Se adauga piper...
Tarta cu afine,zmeura si mascarpone
Se face un blat obisnuit din cele 4 oua. Se separa ouale,galbenusurile mixeaza bine cu zaharul,cele 3 linguri de apa ,uleiul,se adauga lamaia si vanilia. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri,amestecand usor,apoi se adauga faina si praful de copt. Eu am...
Prajitura Fanta
Blat: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt. Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua. Crema: Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia. Glazura:...
Salata cu piept de pui si ciuperci
Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici. Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate. Gogosarii murati se taie si ei...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Se amesteca praful pentru crema cu lapte si se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se prepara o ceasca de cafea. Pentru ca nu-mi place gustul pronuntat de cafea la Tiramisu,am facut un compromis si jumatate din piscoturi la inmoi in sirop de zahar cu multa...
Prajitura "Pacatul dulce"
Blat: Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile. Compozitia astfel obtinuta se pune in...
Salata de conopida si piept de pui
Nu am cantitati,de obicei schimb retetele si inventez pe parcurs. Se prajeste pieptul de pui la gratar.Conopida se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierb si 2 morcovi. Se face o maioneza din 2 galbenusuri adaugand uleiul cate putin.Se adauga 2 linguri de smantana in maioneza....
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Pentru blat: Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar. Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare. Se adauga si...
Placinta cu cas si verdeata
Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare. Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare. Daca este nevoie se mai adauga...
Prajitura Anisoara
BLAT 8 albusuri se bat cu 200 g zahar,se adauga 2 galbenusuri,150 g nuca macinata,2 linguri de faina si 1 praf de copt. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 30 de minute. CREMA: 6 galbenusuri,200g zahar,4 linguri lapte,1-2 linguri cacao, se...
Mamaliguta cu branza
Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa. Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200...
Chec in doua culori
Albusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de compozitie se va adauga urmatoarea crema: -se amesteca 60 gr unt cu 1 lingura de lapte,una de zahar si una...
Oua umplute
Se fierb ouale si se curata de coaja.Se taie in doua pe lungime sau pe latime dupa preferinta fiecaruia. Se scoate galbenusul si se pune separat pentru a-l folosi la umplutura. Se face o maioneza din cele doua galbenusuri,incorporand uleiul cate putin. Eu pun si putina zeama de lamaie si...
Rolls cu scortisoara si glazura
Pentru aluat: 100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina. Se framanta aluatul pana cand este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini....
Tarta cu fructe si crema de lamaie
Masurile sunt mai clasice,dar nu prea dau gres. Recunosc ca am folosit si ingrediente mai putin sanatoase,dar rezultatul este deosebit de gustos. Pentru blat: Se pune sa fiarba 1 cana zahar cu 5 linguri apa. Albusurile se bat spuma,se adauga treptata siropul ...
Tort diplomat
Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare. Se coace in forma de tort tapetata. Se pune intr-o forma de tort ( o...
Tarta cu carne si ciuperci
Pentru tarta: 300 gr faina 3 linguri smantana 50 gr margarina incalzita 1 praf de copt,sare,ou pentru uns taca Pentru umplutura: 700 gr carne tocata 3 linguri smantana 1 ou 3 triunghiuri branza topita 2 cepe 6 ciupercute medii...
Paste cu bacon si cascaval la cuptor
Se fierb pastele si se razuieste cascavalul. Separat se pregateste un sos astfel: Se taie baconul felioare care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-a prajit,se scoate si in acelasi ulei se pune la prajit morcovul taiat rondele subtiri.Cand s-a inmuiat si morcovul se pune iarasi baconul,se...