diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Prajitura Snickers

In Prajituri la 8 Sep 2010

Ingrediente foi: - 8 albusuri - 300 gr. zahar - 250 gr nuca -150 gr alune nesarate - 4 linguri faina - 3 linguri cacao - 1/2 plic praf de copt Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi  folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema....

Tort de clatite

In Dulciuri la 7 Sep 2010

Pentru clatite: Se face un aluat din 500 ml lapte,2 oua,100 gr zahar,250 gr faina,untul topit,zahar vanilat si lamaie. Se coc clatitele in tigaie cu putin ulei. Pentru crema am amestecat cu mixerul 400 ml lapte cu praful de cremes. Am asezat clatitele in straturi cu crema de cremes...

"Nebunie" cu fructe

In Prajituri la 6 Sep 2010

Pentru blat: 6 oua 1 cana si jumatate de zahar 8 linguri de apa 5 linguri de ulei 2 lingura cacao 1 cana si jumatate faina 1 praf de copt coaja de lamaie multe fructe:visine,capsuni,afine Se pune sa fiarba zaharul cu cele 8 linguri de apa pana se face un sirop...

Piept de pui cu orez si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 5 Sep 2010

Se taie bucatile de piept de pui,suficient de mari incat sa se poata pune umplutura in ele. Se condimenteaza si se lasa la frigider. Ciupercile(eu am folosit galbiori sau nemtisori) se curata ,se spala si se taie felii mai mari. Se taie ceapa verde,se pune la prajit in putin ulei si apoi...

Dovlecei la cuptor (by Nadina)

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2010

Dovlecelul se curata,dar se mai lasa si fasii de coaja.Se taie felii subtiri si se sareaza putin. Se bat ouele,incorporeaza untul topit,laptele,smantana si faina.Va fi o compozitie de consistenta unei smantani. Se adauga praful de copt,curry si marar.Mie imi place sa folosesc mararul cu...

Rulada cu branza si ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2010

Ardei kapia se coc si se curata de pielita si de seminte.Se pune putina sare si putin ulei. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si untul moale cu mixerul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa,dupa care se incalzeste pe aburi. Dupa ce amestecul de branza si unt a devenit o crema...

Paste cu piept de pui, bacon si sos de ciuperci

In Paste la 2 Sep 2010

Se fierb pastele in apa cu sare. Ciupercile se spala si se taie felii.Ceapa se taie si ea si se prajeste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile.Se prajesc putin si apoi se adauga putina apa si se lasa sa fiarba. Se amesteca o lingura de amidon cu smantana si se pune peste ciuperci,se...

Prajitura cu migdale si crema ganache

In Prajituri la 1 Sep 2010

Ingrediente: Pentru foi: faina 150 gr migdale decojite 150 gr zahar 100 gr  unt 1 ou praf de copt zahar vanilat lamaie Crema Ganache 250 ml frisca lichida 250 gr ciocolata cu lapte Crema de migdale: 150 gr migdale decojite 200 gr  zahar...

Cozonaci "Ca la Mama acasa"

In Prajituri la 31 Aug 2010

Pregătire: Toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Zahărul se dizolvă în lapte (400ml) cald împreună cu coaja de la portocale şi lămâi. Se bat cele 5 oua intregi si cele trei galbenusuri cu putina sare (3 albusuri se lasa deoparte pentru umplutura)...

La multi ani, Dia! Tort cu ciocolata si piersici

In Torturi la 29 Aug 2010

Blat din 3 oua,cu putina ciocolata. Crema de ciocolata :Se topeste ciocolata pe bain marine. Gelatina se hidrateaza cu 2 linguri de apa rece. Galbenusurile se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Albusul se bate spuma,adaugand cealalta jumatate de zahar. Se bate si frisca. Se...

Briose cu afine

In Prajituri la 27 Aug 2010

Se amesteca untul cu zaharul praf pana se obtine o crema pufoasa. Se incorporeaza ouale intregi pe rand,avand grija ca fiecare sa fie incorporat bine. Se adauga praful de copt,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se incorporeaza faina amestecand usor. Fructele se pudreaza cu putin...

Sarmalute ardelenesti

In Mancaruri cu carne la 27 Aug 2010

Se pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin. Morcovul se curata si se razuieste. Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina grasime. Se curata si se taie marunt ceapa.Se prajeste cu putin ulei,apoi se adauga...

Salata de conopida

In Salate la 26 Aug 2010

Conopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare. Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza. Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand incet uleiul. Se adauga putina smantana in maioneza si se pune peste cnopida. Se adauga piper...

Tarta cu afine,zmeura si mascarpone

In Prajituri la 26 Aug 2010

Se face un blat obisnuit din cele 4 oua. Se separa ouale,galbenusurile mixeaza bine cu zaharul,cele 3 linguri de apa ,uleiul,se adauga lamaia si vanilia. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri,amestecand  usor,apoi se adauga faina si praful de copt. Eu am...

Prajitura Fanta

In Prajituri la 26 Aug 2010

Blat: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul,uleiul si praful de copt. Albusele se bat spuma si se incorporeaza in amestecul de galbenusuri,impreuna cu faina si cacaua. Crema: Branza dulce de vaca se amesteca cu zaharul pudra, untul, zaharul vanilat si lamaia. Glazura:...

Salata cu piept de pui si ciuperci

In Salate la 25 Aug 2010

Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici. Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate. Gogosarii murati se taie si ei...

Tiramisu reţetă adaptata

In Prajituri la 25 Aug 2010

Tiramisu reţetă adaptata Se amesteca praful pentru crema cu lapte si se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se prepara o ceasca de cafea. Pentru ca nu-mi place gustul pronuntat de cafea la Tiramisu,am facut un compromis si jumatate din piscoturi la inmoi in sirop de zahar cu multa...

Prajitura "Pacatul dulce"

In Prajituri la 25 Aug 2010

Blat: Se impart cantitatile in doua pentru a obtine doua foi. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza pe rand jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga nuca si amidonul(1/2 din cantitati) amestecand usor ca sa nu se lase albusurile. Compozitia astfel obtinuta se pune in...

Salata de conopida si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

Nu am cantitati,de obicei schimb retetele si inventez pe parcurs. Se prajeste pieptul de pui la gratar.Conopida se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierb si 2 morcovi. Se face o maioneza din 2 galbenusuri adaugand uleiul cate putin.Se adauga 2 linguri de smantana in maioneza....

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

In Torturi la 16 Aug 2010

Pentru blat: Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar. Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare. Se adauga si...

Placinta cu cas si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2010

Se pune faina intr-un vas,se adauga un praf de sare. Se inmoaie drojdia in laptele caldut,se pune peste faina si se framanta,adaugand tot laptele.Se framanta pana cand se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana.Nu trebuie sa fie un aluat tare. Daca este nevoie se mai adauga...

Prajitura Anisoara

In Prajituri la 13 Aug 2010

BLAT 8 albusuri se bat cu 200 g zahar,se adauga 2 galbenusuri,150 g nuca macinata,2 linguri de faina si 1 praf de copt. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 30 de minute. CREMA: 6 galbenusuri,200g zahar,4 linguri lapte,1-2 linguri cacao, se...

Mamaliguta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2010

Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa. Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200...

Chec in doua culori

In Prajituri la 12 Aug 2010

Albusurile se bat spuma adaugand cate o lingura de zahar si praful de sare. Apoi se adauga galbenusurile cate unul pe rand,faina si praful de copt. Se imparte in doua.In jumatate de compozitie se va adauga urmatoarea crema: -se amesteca 60 gr unt cu 1 lingura de lapte,una de zahar si una...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2010

Se fierb ouale si se curata de coaja.Se taie in doua pe lungime sau pe latime dupa preferinta fiecaruia. Se scoate galbenusul si se pune separat pentru a-l folosi la umplutura. Se face o maioneza din cele doua galbenusuri,incorporand uleiul cate putin. Eu pun si putina zeama de lamaie si...

Rolls cu scortisoara si glazura

In Prajituri la 11 Aug 2010

Pentru aluat: 100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina. Se framanta aluatul pana cand  este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini....

Tarta cu fructe si crema de lamaie

In Prajituri la 11 Aug 2010

Masurile sunt mai clasice,dar nu prea dau gres. Recunosc ca am folosit si ingrediente mai putin sanatoase,dar rezultatul este deosebit de gustos. Pentru blat: Se pune sa fiarba 1 cana zahar cu 5 linguri apa. Albusurile se bat spuma,se adauga treptata siropul ...

Tort diplomat

In Torturi la 10 Aug 2010

        Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare. Se coace  in forma de tort tapetata.          Se pune intr-o forma de tort ( o...

Tarta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2010

Pentru tarta: 300 gr faina 3 linguri smantana 50 gr margarina incalzita 1 praf de copt,sare,ou pentru uns taca   Pentru umplutura: 700 gr carne tocata 3 linguri smantana 1 ou 3 triunghiuri branza topita 2 cepe 6 ciupercute medii...

Paste cu bacon si cascaval la cuptor

In Paste la 8 Aug 2010

Se fierb pastele si se razuieste cascavalul. Separat se pregateste un sos astfel: Se taie baconul felioare care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-a prajit,se scoate si in acelasi ulei se pune la prajit morcovul taiat rondele subtiri.Cand s-a inmuiat si morcovul se pune iarasi baconul,se...

Afisate 691 - 720 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]