Imi plac prajiturile cu fructe,le pot combina in tot felul.
Masurile sunt mai clasice,dar nu prea dau gres.
Recunosc ca am folosit si ingrediente mai putin sanatoase,dar rezultatul este deosebit de gustos.
Pentru blat:
Se pune sa fiarba 1 cana zahar cu 5 linguri apa.
Albusurile se bat spuma,se adauga treptata siropul fierbinte,galbenusurile cate unul pe rand,uleiul,aromele ,faina si praful de copt.
Se pot adauga cateva bucati de fructe si in blat.
Se pune in tava de tarta tapetata si se coace aproximativ 40 de minute.
Intre timp se prepara crema de lamaie .Se amesteca un plic de crema cu 2 linguri zahar pudra si 250 ml lapte,se bate cu mixerul pana se face spuma.
Cand s-a racit blatul se pune deasupra crema,capsuni si visine (sau alte fructe),cate va lasa sufletul si apoi un pliculet de tort gelee rosu.
Se lasa la frigider in functie de rabdarea fiecaruia.