Un dulce ce se topeste repejor.............
Pentru aluat:
100 gr.un moale,2 oua,1 cana lapte caldut,40 gr drojdie,600 gr faina,100 gr zagar,sare
Drojdia se inmoaie in laptele caldut,se adauga zaharul,untul topit,ouale,sarea si faina.
Se framanta aluatul pana cand este suficient de elastic si nu se mai lipeste de maini.
Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie dreptunghiulara cam de 1-2 cm grosime.Aceasta se unge cu unt si se presara cu scortisoara si zahar brun.
Se ruleaza pe lungime si se taie bucati de 4-5 cm lungime,care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa in tava sa mai creasca,apoi se pun la cuptor pentru aprox.15 minute.
Intre timp se prepara o glazura din :100 gr unt,150 gr zahar pudra si 100 gr crema Philadelphia.
Glazura se pune peste rulourile fierbinti,aceasta se va topi si le va inmuia dandu-le un gust delicios.
Se presara cu nuca si alune maruntite.
1
daca va mai raman si nu le mancati pe toate calde (ma cam indoiesc de asta) se pot incalzi la microunde fiind la fel de savuroase