Prajitura inteligenta cu portocale

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 29 Ian 2012 | 11864 vizualizari

 

Nu stiu ce descriere as putea sa-i mai adaug acestei prajituri, probabil toata lumea o cunoaste si stie cat de simpla si gustoasa este.
Am vazut reteta la aproape toata blogosfera, plus pe bucataras si pe alte site-uri, eu ieri m-am inspirat de la Andreea, multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

225 g faina
250 g zahar
1 pachet margarina rama
1 l lapte
vanilie
8 oua
coaja rasa de la o portocala
sucul de la o portocala
un praf de sare


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta cu portocale:

 Pentru inceput taiem margarina cubulete, o punem intr-un caston, dupa care o bagam 1 min si 15 secunde la cuptorul cu microunde pentru a se topii, dupa ce s-a topit o lasam sa se raceasca, insa trebuie sa ramana tot lichida, deci nu o bagati in frigider.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin spuma, adaugam apoi margarina topita si racorita si omogenizam compozitia.
Dupa omogenizare adaugam faina alternand cu laptele pentru a nu se forma cocoloase.
Adaugam si vanilia ( doar semintele ), daca nu aveti pastai de vanilie puteti folosii zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja si sucul de portocala si omogenizam din nou.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul si devine o spuma densa.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, amstecand cu o lingura de sus in jos.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia in ea si dam la cuptorul preincalzit cca. 1 ora si 10 minute, primele 5 minute la foc mare, apoi la foc mic.
Este gata cand incepe sa se crape si sa se rumeneasca frumos.
Cel mai important lucru este sa nu miscati tava si sa nu deschideti usa cuptorului ( la mine aici a fost o mare problema pentru ca tava mea e un pic mai lunga decat gratarul cuptorului si de obicei trebuie sa intorc tava ca sa se coaca uniform, asadar a trebuit sa o las asa si intr-o parte a fost mai coapta, iar in alta trebuia sa o mai las un pic...insa va asigur ca e la fel de delicioasa, drept urmare eu si sotul am mancat din ea chiar imediat ce am scos-o din cuptor :D)

Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se poate pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

MyFancyCake 1

29.01.2012, 18:50

Eu nu am incercat-o pana acum, dar promit sa incerc reteta ta.

Mihaela11_jo 1

30.01.2012, 10:33

Super

Dana Cristea - pusikmea 1

01.02.2012, 08:21

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta