Mamaliguta cu branza

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2010 | 6198 vizualizari

 

O reteta cu dedicatie pentru prietena Gabi care se face "vinovata" de prezenta mea aici

 

INGREDIENTE

  • apa
  • faina de malai
  • cascaval sau branza de vaci
  • smantana
  • sare
  • afumatura(kaiser sau carnati afumati)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza:

Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa.

Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200 gr faina sunt suficiente,nu trebuie sa fie nici prea tare.

Intre timp prajim afumatura in putin ulei.

La noi in Ardeal,mamaliga se aseaza in straturi,adica punem un strat de mamaliga si razuim cascaval.Adaugam si cate putina smantana pe fiecare strat.

Urmeaza un nou strat de mamaliga-cas si tot asa pana terminam.

La final,deasupra se pune afumatura si smantana dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]