Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de diaconta in Torturi, 16 Aug 2010 | 8165 vizualizari

 

De fapt era o prajitura dar eu am facut un tort pentru ca era ziua mamei mele.Mi-a placut tare mult combinatia de blat cicolatos si crema racoroasa de piersici.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cocolata cu lapte,eu am folosit cioc.menaj cu lapte
  • 7 oua
  • 250gr zahar
  • 80 gr faina
  • 50 gr unt
  • 500 gr. frisca lichida
  • 1 compot mare piersici
  • 30 gr gelatina
  • vanilie
  • sare
  • frisca si ciocolata pentru decor

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

Pentru blat:

Se topesc separat 150 gr ciocolata si 50 gr unt.Se separa ouale.2 galbenusuri se freaca spuma cu 50 gr zahar.4 albusuri se bat si ele spuma,adaugand pe rand 50 gr zahar.

Se amesteca galbenusurile cu albusurile,ciocolata si untul topit.Se adauga un praf de sare.

Se adauga si cele 80 gr faina,amestecand incet.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o forma rotunda de tort) si se da la cuptorul incalzit pentru cca 15 minute.

Dupa ce s-a racit blatul indepartam hartia de copt.

Intre timp ne ocupam de crema.

Pentru mousse-ul de ciocolata,punem la inmuiat 1o gr gelatina in apa rece pentru 10 minute.

se topeste 150 gr ciocolata cu lapte.3 galbenusuri de freaca cu 75 gr zahar.La fel si un albus tot cu 75 gr. zahar.

Se bat 200 ml frisca lichida si o amestecam cu albusurile si crema de galbenusuri.

Incalzim gelatina pe bain marine si o incorporam in amestec.

La urma adaugam si ciocolata topita.

Se pune blatul pe un platou cu inelul de la forma de copt si punem deasupra mousse-ul de ciocolata.

Dam la frigider pana ne ocupam de mousse-ul de piersici.

Piersicile din compot cu 150 ml suc se fac piure in blender.Se pun la inmuiat 20 gr gelatina si se pune pe bain marine.

Se separa 2 oua,albusurile se bat spuma.

Galbenusurile se pun si ele pe bain marine impreuna cu 3 linguri de compot.Se amesteca pana cand se obtine o crema pufoasa si apoi se lasa la racit.

Se bat 300 ml frisca lichida.

Dupa ce s-au racit galbenusurile se amesteca cu albusurile,apoi incetisor adaugam si piureul de piersici,gelatina incalzita iar la urma frisca batuta.

Se amesteca cate putin in crema ca sa nu se lase piureul de piersici.

Se pune apoi mousse-ul de piersici peste blat si mousse-ul de cioco.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se orneaza dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat