Carnea se condimenteaza,morcovii se fierb si cabanosul se prajeste putin.
Ouale se bat spuma si se adauga pesmetul.Se pune peste carne,impreuna cu ceapa verde ,usturoiul pisat si verdeata.Se mai condimenteaza daca este cazul.
Din feliile de bacon se face o "tesatura" pe care se...
Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri.
Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt
Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare....
Ciupercile se curata si se taie felii .
Muschiuletul de porc se spala si se taie felii mai groase.Morcovii se curata si se taie rondele iar unul se razuieste.Taiem si ceapa marunt.
In doua vase punem putin ulei si impartim ceapa in cele doua vase.O prajim putin si in vasul in care adaugam...
Se condimenteaza carnea de pui.La cea tocata se mai adauga putin piper si usturoi.
Cascavalul si morcovul se taie fasii lungi.
Pe felia de sunca se aseaza doua bucati de cascaval si o felie de morcov,se face un rulou care se "imbraca" in carne tocata.
Se bat cele doua oua si pe...
Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca.
Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie.
Se cerne faina si se amesteca cu praful de...
Carnea de porc se taie bucati ,se spala si se pune la marinat intr-un amestec de iaurt,sos de soia,condimente.Am lasat-o pana a doua zi la frigider.
A doua zi am pus carnea cu tot cu marinata intr-un vas de ceramica. Am mai adaugat morcovii taiati betisoare,ceapa taiata rondele , putina...
Blat: Se separa ouale. Cele 10 galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa. Se adauga faina, praful de copt si laptele cate putin. Apoi se pune grisul, cacaua, uleiul si mierea.
La urma se amesteca cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare.
Compozitia...
Spanacul se spala si se opareste in apa cu putina sare.
Se pune sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.Cand s-a racit se toaca marunt.
Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile pe rand,faina,praful de copt si spanacul.
Compozitia astfel...
Pieptul de pui taiat felii mari (cat sa se poata umple) si carnea tocata se condimenteaza si se lasa la frigider.
Morcovii se curata si se taie rondele.Ciupercile se curata,se spala si se taie felii mai mari.
Pe feliile de piept de pui se pune carnea tocata si se inchid precum o...
Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt.
Albusurile se bat spuma tare.
In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos...
Frisca se pune pe foc si se incalzeste,se ia deoparte si se pune in ea ciocolata rupta bucati si putin unt.Se amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Restul de unt se topeste.Ouale se amesteca cu laptele,faina,untul topit,vanilie si un praf de sare.Apoi se adauga sosul de...
Cantitatile pot fi in functie de preferintele fiecaruia.Eu am pus o radacina de telina nu prea mare,cam 150 gr branza de vaci si am facut maioneza dintr-un ou.
Telina se curata si se da pe razatoarea mica.Branza se zdrobeste si se face pasta.
Din galbenusul de ou se face maioneza,in care se...
Cantitatile sunt doar orientative.
Doua oua se fierb.La fel si legumele,eu am folosit legume congelate.
Carnea se condimenteaza foarte bine,se adauga putin cascaval razuit si doua oua batute (din care se pastreaza putin pentru uns rulada) si multa verdeata.
Se unge o folie de...
Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale.
Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore.
Nuca si alunele se prajesc si se macina.
Se intinde aluatul...
Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara.
Se prepara un sos din unt,faina,lapte si smantana.
Se pune untul intr-o cratita,cand s-a topit se adauga faina si se amesteca.Se adauga apoi laptele si smantana si se...
Pentru cosulete:
150 gr untura
100 gr unt
4 galbenusuri
4 linguri smantana
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
700 gr faina
1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora.
Se ia...
Blat
9 oua
9 linguri de zahar
1 plic si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker
Crema
400 ml frisca lichida
300 ml lapte
2 plicuri Crèma Ole cu gust de vanilie Dr.Oetker
Glazura
100 ml frisca
200 gr ciocolata cu lapte
150 gr unt gras
1...
Gogosarii se spala si se taie felii.
Celalalte ingrediente se amesteca si se pun pe foc sa fiarba.Cand fierbe,se adauga gogosarii si se lasa sa dea un clocot.Se scot si se lasa sa se raceasca.
Cand s-au racit se aseaza in borcane si sosul se pune peste ei.Se inchid borcanele si se pastreaza...
200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie.
Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina.
Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma.
Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste...
Hribele se spala si se taie felioare(noi de preferam mai mici pentru mancarica asta).
Se pun la prajit intr-oi cratita cu putin ulei,se amesteca si se lasa pana cand scade toata apa lasata.Se pune putina boia,sare si vegeta,cateva felioare de carnati afumat si se pune apa cat sa le acopere....
Pulpele de pui dezosate se bat putin pentru a fi mai subtiri.Se condimenteaza cu condiment pentru pui si putin piper.
Carnea tocata se condimenteaza si ea si se pune putina verdeata.
Pe pulpa de pui se pune un strat de carne tocata,bucatele de cascaval,se ruleaza si se prinde cu scobitori....
Pentru blat:
6 oua
7 linguri zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina
1 praf de copt
150 gr alune si nuci
Miezul de nuca si alunele se prajesc,apoi se macina.
Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa si se adauga pe rand zaharul.
Cand am...
Pulpele se spala si se condimenteaza.Se lasa la frigider pentru o ora.
Cartofii se curata se taie felii mari si se condimenteaza.
Intr-o tava de yena se pune putin unt,se aseaza cartofii,peste ei pulpele si se pune supa de pui.
Se pun in cuptorul incins.Sunt gata cand pulpele sunt...
Sunt salate separate,dar eu le-am imbinat la acelasi aperitiv.
Conopida se spala,se desface bucatele si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.Cand e fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Vinetele se coc pe plita,se decojesc si se lasa sa se scurga.
Vinetele albe sunt putin mai...
Pieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza.
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete.
Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi adaugam si pieptul de pui.Se pune apa,se condimenteaza si se lasa sa fiarba.Orezul (cam o lingura)se...
Se face compozitia de clatite din lapte,oua,faina,unt topit,sare.
Pentru ca umplutura este de ciuperci,am pus si marar in compozitia de clatite.
Se coc clatite foarte subtiri.
Pentru umplutura:
Ciupercile se spala si se taie.Ceapa verde se taie si se pune la prajit cu putin...
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale (doar un albus il pastram pentru glazura)avand grija sa-l incorporam pe fiecare bine inainte de a-l adauga pe urmatorul.Punem iaurtul si faina.Adaugam aromele : vanilie,coaja de lamaie si limeta.
Praful de copt il stingem cu zeama...
Coastele se spala,se taie,se condimenteaza si se pun la marinat intr-un amestec de iaurt,ketchup iute,sos de soia si mustar.
Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se pun la cuptor(eu le-am pus intr-un vas de ceramica)se mai adauga putina supa de pui si se lasa pana cand sunt...
Pentru gogosarii in otet:
6 kg de gogosari rosii
1 l otet
750 gr zahar
6 linguri sare
hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin
6 bucati aspirina
Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in...
Pentru Blat:
E un blat ciocolatos care tare-mi place.
8 albusuri
5 galbenusuri
300 gr ciocolata cu lapte
200 gr zahar
200 gr faina
100 gr unt
Sare
Ciocolata si untul se topesc in vase separate.
Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2...
Chec aperitiv
Carnea se condimenteaza,morcovii se fierb si cabanosul se prajeste putin. Ouale se bat spuma si se adauga pesmetul.Se pune peste carne,impreuna cu ceapa verde ,usturoiul pisat si verdeata.Se mai condimenteaza daca este cazul. Din feliile de bacon se face o "tesatura" pe care se...
Ciorba de salata verde
Cantitatile sunt pentru o oala de 4 litri. Se pune intr-o oala apa la fiert.Morcovii si ceapa se curata,morcovii se taie rondele si ceapa foarte marunt Costita se taie bucati (noua ne plac mai marisoare) si se adauga ,impreuna cu morcovii si ceapa ,in apa care fierbe.Se pune putina sare....
Muschiulet de porc cu ciuperci
Ciupercile se curata si se taie felii . Muschiuletul de porc se spala si se taie felii mai groase.Morcovii se curata si se taie rondele iar unul se razuieste.Taiem si ceapa marunt. In doua vase punem putin ulei si impartim ceapa in cele doua vase.O prajim putin si in vasul in care adaugam...
Rulouri "imbracate"
Se condimenteaza carnea de pui.La cea tocata se mai adauga putin piper si usturoi. Cascavalul si morcovul se taie fasii lungi. Pe felia de sunca se aseaza doua bucati de cascaval si o felie de morcov,se face un rulou care se "imbraca" in carne tocata. Se bat cele doua oua si pe...
Cornulete alb-negru
Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Cele trei oua se bat cu 3 linguri de zahar pana se fac spuma si apoi se adauga uleiul cate putin.Se adauga zaharul vanilat,coaja de lamaie. Se cerne faina si se amesteca cu praful de...
Piept de porc cu varza dulce
Carnea de porc se taie bucati ,se spala si se pune la marinat intr-un amestec de iaurt,sos de soia,condimente.Am lasat-o pana a doua zi la frigider. A doua zi am pus carnea cu tot cu marinata intr-un vas de ceramica. Am mai adaugat morcovii taiati betisoare,ceapa taiata rondele , putina...
Desert prajitura Maria
Blat: Se separa ouale. Cele 10 galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa. Se adauga faina, praful de copt si laptele cate putin. Apoi se pune grisul, cacaua, uleiul si mierea. La urma se amesteca cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia...
Rulada de spanac cu branza
Spanacul se spala si se opareste in apa cu putina sare. Se pune sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.Cand s-a racit se toaca marunt. Se separa ouale,albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile pe rand,faina,praful de copt si spanacul. Compozitia astfel...
Piept de pui umplut si carnaciori la cuptor
Pieptul de pui taiat felii mari (cat sa se poata umple) si carnea tocata se condimenteaza si se lasa la frigider. Morcovii se curata si se taie rondele.Ciupercile se curata,se spala si se taie felii mai mari. Pe feliile de piept de pui se pune carnea tocata si se inchid precum o...
Tort diplomat cu struguri
Blat: Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri zahar si 7 linguri apa.Se adauga vanilia,coaja de lamaie si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare. In amestecul de galbenusuri se pune faina si spuma de albusuri,amestecand usor cu o paleta de jos...
Clatite ciocolatoase cu branza
Frisca se pune pe foc si se incalzeste,se ia deoparte si se pune in ea ciocolata rupta bucati si putin unt.Se amesteca pana cand se topeste ciocolata. Restul de unt se topeste.Ouale se amesteca cu laptele,faina,untul topit,vanilie si un praf de sare.Apoi se adauga sosul de...
Pasta de branza cu telina
Cantitatile pot fi in functie de preferintele fiecaruia.Eu am pus o radacina de telina nu prea mare,cam 150 gr branza de vaci si am facut maioneza dintr-un ou. Telina se curata si se da pe razatoarea mica.Branza se zdrobeste si se face pasta. Din galbenusul de ou se face maioneza,in care se...
Rulada din carne de pui
Cantitatile sunt doar orientative. Doua oua se fierb.La fel si legumele,eu am folosit legume congelate. Carnea se condimenteaza foarte bine,se adauga putin cascaval razuit si doua oua batute (din care se pastreaza putin pentru uns rulada) si multa verdeata. Se unge o folie de...
Cornulete fragede
Se face un aluat din crema Mascarpone,unt,zahar,faina si praful de copt.Se pun aromele: vanilie,lamaie,3-4 picaturi esenta migdale. Se imparte in patru parti egale,se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 1-2 ore. Nuca si alunele se prajesc si se macina. Se intinde aluatul...
Conopida la cuptor cu hribi si sfecla rosie
Conopida se spala,se desface buchetele si se fierbe al dente in apa cu putina sare.Se ia de pe foc si se strecoara. Se prepara un sos din unt,faina,lapte si smantana. Se pune untul intr-o cratita,cand s-a topit se adauga faina si se amesteca.Se adauga apoi laptele si smantana si se...
Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare
Pentru cosulete: 150 gr untura 100 gr unt 4 galbenusuri 4 linguri smantana 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 700 gr faina 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece 1 ora. Se ia...
Krem a la Krem
Blat 9 oua 9 linguri de zahar 1 plic si jumatate Crema Ole cu gust de ciocolata de la Dr.Oetker Crema 400 ml frisca lichida 300 ml lapte 2 plicuri Crèma Ole cu gust de vanilie Dr.Oetker Glazura 100 ml frisca 200 gr ciocolata cu lapte 150 gr unt gras 1...
Gogosari in bulion
Gogosarii se spala si se taie felii. Celalalte ingrediente se amesteca si se pun pe foc sa fiarba.Cand fierbe,se adauga gogosarii si se lasa sa dea un clocot.Se scot si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se aseaza in borcane si sosul se pune peste ei.Se inchid borcanele si se pastreaza...
Branzoaica spirala
200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie. Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina. Ouale se amesteca cu restul de zahar pana se face spuma. Se cerne faina intr-un castron,se pune putina sare.Se topeste...
Papricas de hribi
Hribele se spala si se taie felioare(noi de preferam mai mici pentru mancarica asta). Se pun la prajit intr-oi cratita cu putin ulei,se amesteca si se lasa pana cand scade toata apa lasata.Se pune putina boia,sare si vegeta,cateva felioare de carnati afumat si se pune apa cat sa le acopere....
Pulpe de pui umplute
Pulpele de pui dezosate se bat putin pentru a fi mai subtiri.Se condimenteaza cu condiment pentru pui si putin piper. Carnea tocata se condimenteaza si ea si se pune putina verdeata. Pe pulpa de pui se pune un strat de carne tocata,bucatele de cascaval,se ruleaza si se prinde cu scobitori....
Tort cu nuci,alune si crema de castane
Pentru blat: 6 oua 7 linguri zahar 2 linguri cacao 4 linguri faina 1 praf de copt 150 gr alune si nuci Miezul de nuca si alunele se prajesc,apoi se macina. Se bat albusurile spuma cu 2 linguri de apa si se adauga pe rand zaharul. Cand am...
Pulpe de pui(cute) la cuptor
Pulpele se spala si se condimenteaza.Se lasa la frigider pentru o ora. Cartofii se curata se taie felii mari si se condimenteaza. Intr-o tava de yena se pune putin unt,se aseaza cartofii,peste ei pulpele si se pune supa de pui. Se pun in cuptorul incins.Sunt gata cand pulpele sunt...
Salata de conopida si vinete albe
Sunt salate separate,dar eu le-am imbinat la acelasi aperitiv. Conopida se spala,se desface bucatele si se pune sa fiarba in apa cu putina sare.Cand e fiarta se strecoara si se lasa sa se raceasca. Vinetele se coc pe plita,se decojesc si se lasa sa se scurga. Vinetele albe sunt putin mai...
Ciorba a la grec de pui
Pieptul de pui (1 bucata )de taie cubulete si se condimenteaza. Zarzavatul si ceapa se curata si se taie cubulete. Se pune putin ulei intr-o oala,se pune zarzavatul si se soteaza putin,apoi adaugam si pieptul de pui.Se pune apa,se condimenteaza si se lasa sa fiarba.Orezul (cam o lingura)se...
Boccelute cu ciuperci
Se face compozitia de clatite din lapte,oua,faina,unt topit,sare. Pentru ca umplutura este de ciuperci,am pus si marar in compozitia de clatite. Se coc clatite foarte subtiri. Pentru umplutura: Ciupercile se spala si se taie.Ceapa verde se taie si se pune la prajit cu putin...
Guguluf cu coacaze,afine si lamaie
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale (doar un albus il pastram pentru glazura)avand grija sa-l incorporam pe fiecare bine inainte de a-l adauga pe urmatorul.Punem iaurtul si faina.Adaugam aromele : vanilie,coaja de lamaie si limeta. Praful de copt il stingem cu zeama...
Coaste de porc cu spanac
Coastele se spala,se taie,se condimenteaza si se pun la marinat intr-un amestec de iaurt,ketchup iute,sos de soia si mustar. Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se pun la cuptor(eu le-am pus intr-un vas de ceramica)se mai adauga putina supa de pui si se lasa pana cand sunt...
Muraturi- Reteta mamei
Pentru gogosarii in otet: 6 kg de gogosari rosii 1 l otet 750 gr zahar 6 linguri sare hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin 6 bucati aspirina Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in...
Ispita ciocolatoasa
Pentru Blat: E un blat ciocolatos care tare-mi place. 8 albusuri 5 galbenusuri 300 gr ciocolata cu lapte 200 gr zahar 200 gr faina 100 gr unt Sare Ciocolata si untul se topesc in vase separate. Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2...