O salata racoroasa,o combinatie de dulce-acrisor
Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici.
Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare.
Se spala ceapa,se taie si se pune la prajit in putin ulei.Se adauga apoi ciupercile taiate.
Gogosarii murati se taie si ei feliute,la fel si morcovii dupa ce au fiert.
Din cele doua oua se face o maioneza,incorporand uleiul.Se adauga sare,suc de lamaie si smantana.
Intr-un vas vom aseza salata in straturi astfel:
-un strat de piept de pui
-un strat de ciuperci
-un strat de morcovi
-un strat de gogosari murat
Printre ele se pune maioneza.
Se continua astfel pana terminam toate ingredientele.
De preferat se consuma rece.
1
in loc de gogosari murati se pot pune ardei kapia copt
2
eu ii prefer insa pe cei murati,am o reteta foarte buna si sunt dulci acrisori