Ador prajitura asta,ciocolata,nuca,alune....se topeste pur si simplu.
Ingrediente foi:
- 8 albusuri
- 300 gr. zahar
- 250 gr nuca
-150 gr alune nesarate
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema.
Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul pe rand pana se obtine o spuma frumoasa.
Peste spuma obtinuta se adauga faina,praful de copt,cacaua ,nuca si alunele prajite si rasnite.
Coca astfel obtinuta se imparte in trei parti egale din care vom coace 3 foi.
Eu am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus coca inauntrul tavii.Ideal ar fi fost o tava cu pereti detasabili….dar nu am.
Fiecare foaie se pune la cuptor pentru 15 minute,suficient pentru foi din albus.
Foile se lasa sa se raceasca si intre timp preparam crema,care va putea fi folosita si ca glazura.
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte
- 250 gr unt
- 100 gr. ciocolata cu lapte (eu am folosit ciocolata menaj cu lapte si mi-a placut rezultatul)
- rom
Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul,se pun intr-o craticioara pe bain marine si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(care a fost rupta bucatele).
Dupa ce s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se adauga untul amestecand foarte bine.
Se pune peste fiecare foaie o cantitate generoasa de crema,la fel si deasupra.
Crema se va intari doar atat cat sa fie buna.
Se pune la frigider pentru cateva ore.
La inceput foile vor fi putin mai tari,dar se vor inmuia si va fi totul ca si o crema gustoasa. Pentru ornat se pot folosi bucatele de alune,nuca si ciocolata.