diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI379
Retete

Croissante

In Dulciuri la 5 Feb 2012

Intreaga procedura va dura destul de mult,asa ca trebuie sa va inarmati cu multa  rabdare.Dar cred ca gandul la rezultatul delicios e un motiv destul de bun. Faina cernuta o amestecam cu sarea si drojdia uscata.Punem si zaharul si cele 3 linguri de unt topit si racit.Adaugam laptele...

Coaste de porc dulci picante

In Porc la 5 Feb 2012

Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa  la marinat peste noapte. A doua zi am pus punga cu costitele intr-o...

Bocceluţe delicioase

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2012

Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o...

Vaffe sau gauffre

In Dulciuri la 30 Ian 2012

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat.Mixam pana cand se topeste si zaharul.Untul topit si apoi racit se toarna in fir subtire pe peretele vasului si mixam pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi laptele batut si faina...

Ficăţei în crustă de bacon

In Ficat la 29 Ian 2012

Ficateii se spala si se curata de pielite.Se pun in lapte si se lasa peste noapte in frigider. Se scot din lapte si se tamponeaza cu un servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte putina sare,sau deloc daca baconul este sarat. Se invelesc in feliile de bacon.Se pot pune si cate...

Prajitură cu brânză,ciocolată şi aromă de mentă

In Prajituri la 28 Ian 2012

Pentru inceput pregatim bilutele de branza.Vor trebui sa stea la frigider pana cand pregatim blatul. Amestecam branza de vaci cu crema mascarpone,zaharul si aromele. Ciocolata rupra bucati,o punem intr-un vas impreuna cu untul,mierea si siropul de menta.Lasam pana cand se topeste....

Tort Zebră (2) pentru Rareş

In Torturi la 27 Ian 2012

Blat: Se impart cantitatile in doua si preparam doua blaturi. Se separa ouale.Cele 5galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin in compozitia de galbenusuri...

Ruladă krem á la krem cu cremă de portocale

In Dulciuri la 22 Ian 2012

Blatul este cel de la prajitura krem á la krem.M-am bucurat cand am vazut la Miha si Madi ca se poate face si rulada,avand in vedere ca mie nu prea-mi reusesc ruladele. Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu cele doua linguri de ulei.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Red velvet cupcakes cu cremă de portocale

In Dulciuri la 15 Ian 2012

 Pregatim mai intai cupcakes-urile. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua. Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul in iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea...

Tort Ramona (cu piersici şi portocale)

In Torturi la 11 Ian 2012

Preparare blat: Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul.Se adauga treptat cele trei linguri de apa si uleiul,iar apoi mierea.Mixam pana cand zaharul se topeste si obtinem o spuma densa. Faina se amesteca cu praful de copt,grisul si cacaua.Se cerne amestecul peste crema de...

Supă cremă de broccoli

In Supe/Ciorbe la 7 Ian 2012

Broccoli se desface în buchetele.Vom folosi si cotorul,îl taiem separat si il curatam de „coaja” care este destul de tare,dar interiorul este foarte gustos.Curatam si morcovul,radacina de patrunjel,cartoful si ceapa.Le taiem si pe acestea bucati mai mari.Intr-o oala punem...

Muşchiuleţ de porc umplut

In Porc la 27 Dec 2011

Pentru ca tot am facut carnati,am pastrat putina umplutura pentru muschiuleti.Cu ajutorul unui cutit,am facut un orificiu in mijlocul muschiuletului,suficient cat sa punem umplutura. Se condimenteaza muschiuletul,se pune intr-o tava cu putin ulei si apa.Se acopera cu o folie de aluminiu si se...

Foi cu miere de albine si crema de vanilie

In Prajituri la 27 Dec 2011

Ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi sau 3 foi pe o tava mai mare. Eu am facut 3 portii, adica 9 foi, pentru doua prajituri de cate 4 foi, ramane o foaie pe care am mancat-o cu crema….deh, pofta era mare. Ouale se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga untul moale si mierea...

Prăjitura Snickers (2)

In Prajituri la 26 Dec 2011

Preparare foi: Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa,o lingura de rom si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul  pe rand pana se obtine o spuma frumoasa. Peste...

Cozonacul mamei (2)

In Dulciuri la 26 Dec 2011

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa pana cand amestecul creste. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia. Albusurile se bat spuma si se pun peste galbenusuri. Faina se amesteca cu putina sare, se pune in vasul in...

Ruladă de pui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2011

Din pieptul de pui am taiat patru felii mai mari, le-am acoperit cu o folie si le-am batut ca sa le mai intind putin. Fasiile de carne care au ramas le-am tocat, se vor folosi la umplutura. Condimentam feliile de pui. Carnea tocata o condimentam  si o amestecam cu ciupercile, legumele, ouale...

Fursecuri aromate

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se mixeaza  crema mascarpone cu untul si zaharul .Incorporam si cele doua galbenusuri,apoi siropul de lamaie si cele doua linguri de nuca de cocos.Faina o amestecam cu putina sare si praful de copt,apoi o punem peste amestecul de unt.Adaugam si esentele de migdale si vanilie. Framantam un...

Biscuiţi expresso

In Prajituri la 23 Dec 2011

Ciocolata impreuna cu uleiul se pune pe baie de aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se da deoparte ,lasam sa se racoreasca putin,apoi adaugam cafeaua ,zaharul pudra,vanilia si romul.Adaugam apoi cele doua oua,amestecand dupa fiecare. Separat amestecam faina,praful de copt,sarea si cacaua.Punem...

Năsturaşi de ciocolată

In Dulciuri la 21 Dec 2011

Untul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile pe rand.Faina se amesteca cu cacaua,amidonul,praful de copt si sare.Apoi punem amestecul uscat peste crema de unt. Compozitia se acopera cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute. Din aluat facem bilute,nu...

Estonian kringel

In Dulciuri la 18 Dec 2011

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut si o lingura de faina(sa nu fie fierbinte).Lasam pana cand amestecul incepe sa dospeasca si creste ca si o spuma.Cernem faina intr-un vas,punem un praf de sare.Adaugam galbenusul de ou,untul topit si racit.Punem si amestecul de...

Panna Cotta cu fructe de pădure

In Dulciuri la 11 Dec 2011

Din tort gelee rosu si fructe de padure preparam o gelatina.Nu-I neaparat nevoie,eu am vrut pentru contrastul de culoare.Punem cate putin in formele pregatite,pe care in prealabil le-am uns cu ulei sau unt. Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte rece. Restul de 150 ml lapte,il...

Negresă cu sos de cafea

In Prajituri la 7 Dec 2011

  Incepem cu pregatirea blatului. Untul,zaharul,cacaua,laptele si cele doua linguri de cafea granulata le punem intr-o craticioara pe foc.Le lasam doar pana se imprietenesc unele cu altele si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit amestecul,incorporam cele...

Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita

In Ciorbe la 7 Dec 2011

Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita: Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se...

Cordon bleu

In Pui la 7 Dec 2011

Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o felie de sunca,apoi o felie de cascaval.O îndoim si o închidem ca pe un plic.Daca este cazul...

Tagliatelle cu ciuperci

In Paste la 7 Dec 2011

Pastele se fierb in apa cu putina sare cateva minute. Apoi se strecoara si se pun sub un jet de apa calda. Ciupercile se taie felii si se prajesc cu putin ulei.Se pune sare si piper.Le lasam pana cand se evapora toata apa lasata de acestea.Adaugam si rosiile cherry taiate sferturi,sau puteti...

Piept de pui în înveliş crocant

In Pui la 7 Dec 2011

 Pieptul de pui se taie felii (nu foarte subtiri). Iaurtul se amesteca cu mustarul,uleiul ,sare,piper si usturoiul pisat.Cu acest amestec se ung feliile de piept,se pune o crenguta de rozmarin,se acopera vasul si se pun la frigider pentru cateva ore. Fulgii de porumb se maruntesc. Din...

Ciorbă cu perişoare

In Ciorbe la 7 Dec 2011

Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa. Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea.Spalam orezul si-l scurgem de apa.Ceapa o curatam si o taiem marunt. Intr-o...

Clătite bănăţene

In Dulciuri la 7 Dec 2011

Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in compozitie,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.Punem si aromele. Apa minerala o adaugam la...

Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!

In Torturi la 20 Noi 2011

Pregatim rulada: Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,ca si la maioneza.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Cand am obtinut o spuma ferma,adaugam pe rand cele patru linguri de zahar,cele doua linguri de apa fierbinte.E timpul sa incorporam  si...

Aperitiv în foietaj

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2011

Un aperitiv simplu si care necesita foarte putin timp pentru a fi pregatit. Am taiat cabanosul bucati,bucati pe care le-am crestat la capete,pentru a obtite aspectul „rasfirat”.Le-am prajit cu putin ulei. Aluatul de foietaj îl taiem fâsii.Luam cate o fâsie...

Afisate 481 - 510 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]