diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Desertul buclucaş

In Dulciuri la 13 Noi 2011

Am început cu crema de menta si de aici a început „transformarea” pentru ca nu mi-a placut rezultatul. Ciocolata rupta în bucati se pune pe baie de aburi,împreuna cu smantana.Cand ciocolata s-a topit,se ia vasul de pe foc si se amesteca cele doua...

Ciorbă de porc á la grec

In Ciorbe la 12 Noi 2011

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele. Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand. Intr-o cratita...

Cannelloni cu carne de pui, reteta delicioasa si aromata, pe placul tuturor

In Cannelloni la 12 Noi 2011

Cum se prepara Cannelloni cu carne de pui, reteta delicioasa si aromata, pe placul tuturor: Incepem cu prepararea umpluturii de carne.Tocam carnea.Morcovii ii curatam si razuim. Intr-o cratita punem putin ulei,punem ceapa taiata marunt si morcovii sa se prajeasca. Adaugam apoi si carnea....

Tocăniţă de viţel

In Vita la 6 Noi 2011

Taiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam  si punem vasul la frigider cam o ora.  Curatam ceapa si o taiem marunt (Doamne ce-am mai...

Negresă cu mascarpone şi caramel

In Prajituri la 6 Noi 2011

Mixam crema Mascarpone cu sosul caramel si punem amestecul la frigider pana cand pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele cinci oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare inainte de a pune...

Pui cu mascarpone şi smântână

In Pui la 5 Noi 2011

Pieptul de pui se taie bucati.Punem uleiul de masline într-o tigaie,când s-a încins,punem bucatile de piept de pui,condimentam.Lasam sa se prajeasca,spre final adaugam si rozmarinul.Scoatem bucatile de carne pe un prosop absorbant si lasam acoperit pana cand facem sosul....

Pariziene cu brânză

In Dulciuri la 2 Noi 2011

Pregatim mai întâi maiaua.Pentru aceasta amestecam drojdia cu 2 linguri de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Lasam maiaua sa creasca într-un loc caldut. Faina o cernem într-un castron,adaugam putina sare,oul,untul topit,zaharul (mai putin cele 2 linguri...

Biscuiţi morişcă

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Batem oul ca pentru omleta si amestecam cu zaharul pudra. Separat mixam untul pâna când devine o spuma cremoasa. Turnam amestecul de ou peste unt si mixam în continuare.Înglobam si faina si împartim aluatul în doua parti egale.În jumatate de...

Ciocolată de casă

In Dulciuri la 29 Oct 2011

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie. Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute. Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste...

Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură

In Prajituri la 23 Oct 2011

Drojdia o amestecat-o cu o lingurita de zahar,putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca. Am mixat untul cu zaharul,am adaugat apoi galbenusurile pe rand,drojdia,faina si aromele.Trebuie sa obtinem un aluat omogen din care sa putem întinde o foaie. Am lasat aluatul sa dospeasca...

Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella

In Lasagna la 22 Oct 2011

Preparare Reteta de lasagne cu carne de pui, cu sos bechamel si mozarella Este bine sa incepem cu prepararea sosului de carne,va dura ceva mai mult. Am tocat carnea si am condimentat-o.Am curatat morcovul si l-am dat pe razatoare.Ceapa curatata am taiat-o marunt. Intr-o tigaie am pus...

Pancakes cu şuncă şi ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2011

 Am pregatit mai întâi pancakes-urile.Cantitatile pot fi modificate in functie de câti pofticiosi avem la masa.Mirosul lor îmbietor s-ar putea sa aduca si musafiri ….nepoftiţi.Mie mi-au ieşit cam 10 clatite dolofane.Faina se pune cat sa obtinem o compozitie...

Terină de clătite cu pere şi sos caramel

In Dulciuri la 9 Oct 2011

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.Ar fi  necesare cam 10-12 clatite. Se curata perele si se taie bucati.Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.Se amesteca si se lasa pana cand perele se...

Pacheţele de pui ≈ 200≈

In Pui la 9 Oct 2011

Se coace ardeiul kapia,se decojeste,se desareaza si se pune putin ulei deasupra. Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele,dupa ce in prealabil l-am pus între doua bucati de folie.Vom putea astfel sa-l întindem frumos fara a se rupe.Condimentam carnea....

Sos caramel

In Dulciuri la 8 Oct 2011

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu. Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit....

Prăjitură cu biluţe de brânză umplute cu vişine

In Prajituri la 2 Oct 2011

Pentru bilute,se amesteca branza cu zaharul,vanilia,coaja de lamaie.Se adauga apoi praful de budinca.Facem bilute din branza si in mijlocul fiecareia punem cate o visina.Eu am folosit visine din compot,din acelea puse pentru prajituri.Dam bilutele prin nuca de cocos si le punem la frigider pana...

Plăcintă cu brânză sărată

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Drojdia se amesteca cu  zaharul ,o lingura de faina si putin lapte caldut.Se lasa sa dospeasca. Faina se amesteca cu putina sare.Se pune drojdia ,ouale batute,se adauga cate putin lapte caldut si se framanta.Coca trebuie sa aiba o consistenta mai moale ca sa putem framanta.Adaugam si...

Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

In Zacusca la 30 Sep 2011

Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim in ulei...

Ardei cu varză

In Muraturi la 30 Sep 2011

Ardeii se  spala,scoatem cotoarele si punem putina sare în interior. Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Curatam morcovii si îi taiem rondele.Hreanul curatat îl taiem betisoare. Pe varza punem putina sare,o lingurita de zahar si otet.Gustam sa fie placuta la...

Ruladă cu cremă de castane

In Dulciuri la 25 Sep 2011

Pentru foaia de rulada:  Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si vanilia si se bat in continuare.Galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei,apoi se pun peste albusuri si mixam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt...

Tagliatelle cu pui si ciuperci

In Paste la 24 Sep 2011

 Pastele se pun la fiert,nu cred  sa fie prea complicat,aveti nevoie doar de apa,putina sare si....... rabdare daca nu va este prea foame.         Pieptul de pui se taie bucati si se pune la prajit cu putin ulei.Cand s-a patruns putin se...

Pastă de gogoşari

In Conserve la 20 Sep 2011

Gogosarii si ardeiul iute se macina.Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se macina si ea.Intr-o cratita se incinge uleiul si se pun gogosarii la prajit,dupa ce in prealabil am scurs intr-un vas zeama lasata.Adaugam apoi si telina,ardeiul iute.Le mai prajim putin impreuna,apoi punem si...

Ardei iuti la borcan

In Conserve la 19 Sep 2011

Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza. Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la...

Prăjitură cu pere şi caramel

In Prajituri la 18 Sep 2011

Prima data se face caramelul.Se pune zaharul sa se caramelizeze.Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.Imi...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de legume la 17 Sep 2011

Rosiile se oparesc si se decojesc,apoi se taie bucati.Legumele se spala,apoi se taie,dupa preferinta,bucati mai mici sau mai mari. Orezul se pune la fiert.Eu am folosit orez prefiert,se fierbe cu punguta dupa indicatiile de pe ambalaj. Intr-o cratita se pune ulei si se pune la prajit...

Muraturi asortate

In Muraturi la 13 Sep 2011

Cum preparam noi muraturi asortate: Legumele se spala.Conopida se desface buchetele.Hreanul se curata si se taie betisoare.Gogosarii se taie felii si se oparesc  in apa fiarta.Pe fundul borcanului asezam cateva crengute de marar si cimbru uscat.Se aseaza toate legumele in...

Salata Pickles

In Muraturi la 13 Sep 2011

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cantarit cam 2,8 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori. Toate ingredientele se taie felii subtiri.Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru...

Tort Zebră

In Torturi la 11 Sep 2011

Blat: Untul se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.Faina se amesteca cu praful de copt.In crema de unt se adauga galbenusurile pe rand,mixand pana cand se incorporeaza foarte bine fiecare.Eu mai adaug si cate o lingura de faina,pentru a pastra textura...

Suc de roşii

In Conserve la 11 Sep 2011

Atât de simplu,încat e şi păcat sa nu facem suc de rosii in casa. Roşiile se spală şi se taie în bucaţi mari.Apoi eu le pun în robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai uşor prin maşina de roşii.Dupa aceea le trecem prin maşina de roşii pentru a separa...

Roşii pentru iarnă

In Conserve la 11 Sep 2011

Am vazut reţeta la Brânduşa si mi-a plăcut. Roşiile se spala şi se taie bucăţi mai mari.Se aşază în borcane şi se apasă cu lingura.Se pun câţiva căţei de usturoi şi feliuţe de ardei iute,iar deasupra frunze de busuioc.Se închid borcanele şi se pun...

Afisate 511 - 540 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]