Curatam zarzavaturile si le taiem cuburi sau rondele.Le calim in putin ulei,punem putina boia de ardei,adaugam apa si lasam sa fiarba.Punem si putina sare in apa.
Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea.Spalam orezul si-l scurgem de apa.Ceapa o curatam si o taiem marunt.
Intr-o craticioara punem putin ulei si calim ceapa,apoi adaugam carnea si o mai lasam sa se prajeasca si ea putin.Condimentam,luam cratita de pe foc si adaugam orezul si oul batut.Omogenizam bine compozitia.
Cand zarzavatul este fiert de jumatate,formam perisoare din amestecul de carne.Nu trebuie sa fie prea mari,deoarece orezul se va „umfla”.Punem si perisoarele sa fiarba.Cand sunt fierte si perisoarele,adaugam verdeata si oprim focul.
Servim cu multa smantana , ardei iute si foarte multa ….pofta.