M-a obsedat sosul acesta de cafea de când l-am văzut.Şi parcă se cerea combinat cu o ….negresă.AndreeaJ este responsabilă pentru această obsesie.Mmmmmm….cafea,alune,vişine într-un blat ciocolatos.Vă daţi seama că nu poate fi decât delicios.
Incepem cu pregatirea blatului.
Untul,zaharul,cacaua,laptele si cele doua linguri de cafea granulata le punem intr-o craticioara pe foc.Le lasam doar pana se imprietenesc unele cu altele si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit amestecul,incorporam cele patru galbenusuri pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul ciocolatos.Punem si alunele si visinele in compozitie.
Albusurile le batem bine cu zaharul vanilat.Cand spuma are destula consistenta,o incorporam usor in compozitia de blat.
Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40x36cm) si lasam la cuptor aproximativ 30 de minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.
Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Pentru sosul de cafea,preparam mai intai cafeaua.Apoi amestecam amidonul cu putina cafea racita(2 linguri).
Punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara,pe foc.Cand a capatat o culoare aurie,punem incet cafeaua si amestecam.Adaugam untul si cele 2 linguri de lapte condensat.Lasam sa fiarba.Cand s-a topit zaharul punem si romul,zaharul vanilat si amidonul dizolvat.Amestecam si lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.
Mie mi-a iesit mai aproape de o crema decat de un sos ca si consistenta,dar gustul este absolut delicios.
Sa aveti pofta!!!!