Aveam eu o dorinţă de ceva vreme.Să-mi iau un aparat de vaffe.Prima alegere s-a dovedit a fi neinspirată,chiar dacă aparatul era dublu si avea forma de inimioară,am fost nevoită să-l returnez pentru că era defect,chiar dacă pretul n-a fost chiar mic.Al doilea aparat achiziţionat s-a dovedit a fi mai „prietenos” dar mai putin estetic.Incă nu am nici eu suficientă îndemânare în utilizarea lui.Totuşi am să va prezint „opera” mea.Sunt delicioase,chiar dacă mai putin estetice şi sunt minunate pentru un mic dejun gustare sau desert.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat.Mixam pana cand se topeste si zaharul.Untul topit si apoi racit se toarna in fir subtire pe peretele vasului si mixam pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi laptele batut si faina amestecata cu praful de copt.
Lasam putin compozitia sa se odihneasca 10-15 minute.
Incalzim foarte bine aparatul de vaffe,ungem putin forma cu ajutorul unei pensule,apoi punem compozitia in cele doua jumatati ale formei.Se inchide capacul si se lasa pana cand se coc si se rumenesc putin.
Mie mi-a mai dat compozitia pe dinafara sau au mai ramas gaurele in vaffa.Probabil dupa putin exercitiu vor iesi mai frumoase.
Poftă bună !!!!