diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Orange curd

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Amestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si  sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas  pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia sa nu atinga apa care fierbe .Amestecam încontinuu cam 20 de minute,sau pana cand compozitia...

Chec cu afine (varianta de post)

In Mancaruri de post la 4 Apr 2012

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie. Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao. In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in...

Muşchi de viţel în vas de lut

In Vita la 1 Apr 2012

Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime. Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele. Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam...

Cartofi gratinaţi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2012

Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare.Se curata si se taie rondele.Intr-un vas ceramic punem putina crema de unt si asezam un strat de cartofi.Condimentam apoi punem crema de branza.Mai asezam un strat de cartofi,iar condimentam si punem crema de unt.Punem laptele in vas. Ouale le...

Tort Cremsnit –ediţie revizuită şi dichisită

In Torturi la 1 Apr 2012

Pentru foaia de tort am folosit aluat de foietaj preparat cu osânza.Avem nevoie de o foaie decupata rotund ,iar deasupra se sfarama marginile ramase dupa ce am decupat. Preparam crema. Gelatina o hidratam cu putina apa rece. Galbenusurile le mixam cu zaharul si adaugam cate putin...

Chocolate Mug cake- Chec de ciocolată în 2 minute

In Dulciuri la 1 Apr 2012

Intr-o cana suficient de mare(eu am pus intr-un bol  care e ceva mai mare decat cana,s-a dovedit a fi masura perfecta) amestecati toate ingredientele.Cana trebuie sa fie plina doar cam ¾,altfel veti avea nevoie de timp pentru a curati cuptorul mai mult decat pentru...

Haioşe

In Dulciuri la 31 Mar 2012

Aluatul de foietaj se intinde.Foaia nu trebuie sa fie exagerat de subtire,pentru a se putea obtine foietajul dorit.Daca ar fi sa respect reteta,aluatul se taie cu un cutin infierbantat.Dar am vazut ca rezultatul a fost cam acelasi si daca am taiat normal. Taiem patrate mai maricele.Punem pe...

Aluat de foietaj cu osânză (hai)

In Dulciuri la 31 Mar 2012

Pentru Coca 1, se amesteca toate ingredientele si se framanta cu apa minerala. Trebuie sa rezulte un aluat destul de ferm. Osânza o amestecam cu faina, pentru a face priza mai buna la coca 1. Impartim in trei parti egale. Din prima coca intindem o foaie dreptunghiulara. Din...

Ciorbă de varză cu afumătură

In Ciorbe la 31 Mar 2012

  Morcovii se curata si se taie rondele.Curatam si ceapa,o taiem marunt si o punem sa fiarba impreuna cu morcovii.Afumatura de taie bucati.Se pun impreuna la fiert intr-o oala cu apa in care am pus putina sare.Nu punem prea multa sare deoarece afumatura este sarata de obicei. Varza...

Tartǎ cu spanac şi brânză feta

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2012

Un ou il batem si il amestecam cu lapte.Ungem o forma de tarta cu unt.Apoi asezam feliile de paine pe care le-am inmuiat in oul cu lapte.Punem cateva bucatele de unt deasupra. Spanacul il calim intr-o lingura de unt si-l condimentam.Calim putin si ceapa verde,eu o prefer asa.Puteti s-o puneti...

Brioşe cu merişoare uscate şi dulceaţă de măceşe

In Mancaruri de post la 28 Mar 2012

Drojdia se lichefiaza cu o lingurita de zahar,o lingurita de faina si putina apa calduta.Se lasa la dospit. Faina cernuta cu sarea se pun intr-un bol.Se face o adancitura in mijloc,in care se pune drojdia dospita,aromele si putin ulei. Framantam un aluat adaugand pe rand apa calduta si...

Pulpe de pui crocante cu usturoi

In Pui la 25 Mar 2012

Pulpele se trec prin ou si apoi prin amestecul crocant din plic.Se pun in cuptor pe gratarul aragazului(nu in tava),iar dedesuptul gratarului punem tava aragazului cu apa. Pe plic scrie ca se lasa 20 de minute la cuptor.Noua ne plac mai crocante,asa ca le-am lasat o ora. Pentru sos...

Paste cu broccoli si legume la cuptor

In Mancaruri de legume la 25 Mar 2012

Broccoli , morcovii si pastele se fierb separat.Se pun intr-un vas ceramic.Se pun cateva lingurite de iaurt,feliile de branza topita deasupra.Presaram ardei kapia si ceapa verde.Condimentam si punem la cuptor pana cand se topeste branza. O  mancare usoara sau o garnitura excelenta.

Cheesecake cu ciocolată

In Dulciuri la 25 Mar 2012

Pregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam. Punem compozitia de biscuiti in tava de tarta pe care am uns-o cu putin unt,o asezam cu o lingura,sa nu ramana...

Panna Cotta mentolată

In Dulciuri la 19 Mar 2012

Gelatina o punem la hidratat cu 100 ml lapte. Preparam tort gelee rosu   cu sirop de zmeura.Punem in pahar cateva fructe si turnam gelatina rosie. Laptele ramas(150 ml) il punem la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem 2-3 minute.Frisca o amestecam cu siropul de menta. Luam...

Tort „Păcatul dulce”

In Torturi la 17 Mar 2012

Pacatul asta se infaptuieste cam asa: Pentru foile de bezea ,impartim cantitatile in doua.Din fiecare jumatate vom coace cate doua foi. Batem albusurile cu un praf de sare si rom pana obtinem o spuma tare.Zaharul il punem intr-o tava in care am pus o hartie de copt si il incalzim putin in...

Tagliatelle cu ciuperci şi brocolli

In Paste la 11 Mar 2012

Ciupercile le taiem felii,dupa ce le spalam sau nu (parerile sunt impartite in aceasta privinta),eu le spal,nu as putea sa le folosesc altfel.Un morcov l-am facut fideluta cu ajutorul curatitorului de legume. Intr-o tigaie punem putin ulei si punem ciupercile impreuna cu morcovul sa se...

Pulpă de porc cu legume la cuptor

In Porc la 11 Mar 2012

Pulpa de porc se spala si se sterge cu un prosop absorbant.Mustarul se amesteca cu uleiul de masline,sare,piper,boia,boabele de mustar si piper,pudra de usturoi si de rozmarin.Se unge pulpa de porc cu amestecul pregatit,se acopera cu o folie si se lasa la frigider cateva ore.Eu am lasat peste...

Pancakes cu mălai

In Dulciuri la 11 Mar 2012

Topim untul intr-o craticioara.Ouale le mixam bine cu zaharul si un praf de sare.Turnam untul in fir subtire pe marginea vasului si mixam in continuare.Apoi punem si laptele batut si aromele. Incorporam faina,praful de copt si bicarbonatul.Lasam amestecul la frigider pentru 20 de minute....

Omletă cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2012

Sunca,ardeii si rosiile se taie felii. Batem bine cele 3 oua,punem sare,piper si mararul tocat marunt. Intr-o tigaie incingem putin ulei.Punem ouale,lasam focul mic si acoperim tigaia cu un capac.Cand omleta este facuta de jumatate,adaugam o parte din sunca taiata.Cand este aproape...

Chocolate & dulce de leche brownies

In Prajituri la 11 Mar 2012

Pentru inceput,tapetam o tava de 20x30 cm cu faina sau hartie de copt,cum preferati. Ciocolata maruntita,o punem impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi.Avem grija ca fundul vasului in care este ciocolata sa nu ajunga in apa.Nu e nevoie sa amestecam prea mult asa ca ne ocupam de...

Dulce de leche

In Dulciuri la 11 Mar 2012

Cutia de lapte condensat se pune intr-un vas cu apa,astfel incat sa fie acoperita complet cu apa.Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam sa fiarba la foc mic.Eu am lasat 1 ora si 45 de minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Pentru a evita riscul de explozie,va trebui sa mai...

Somon în sos de smântânã

In Somon la 11 Mar 2012

Spalam somonul  apoi il stergem cu un servetel absorbant.Ungem cu ulei de masline si condimentam. Punem vinul la fiert intr-o cratita.Lasam pana cand scade la jumatate.Adaugam smantana si lasam sa fiarba pana cand sosul de ingroasa.Punem si zeama de lamâie.Apoi adaugam verdeata....

Cupcakes şi tartă cu cremă de lămâie şi mure

In Prajituri la 11 Mar 2012

Preparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes. Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa se raceasca.Mixam cele trei oua  cu zaharul,pana cand obtinem o spuma densa si deschisa la...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2012

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Cernem faina si punem o lingurita de sare si putin piper.Untul rece taiat bucati il punem peste faina si amestecam repede cu varfurile degetelor pana cand obtinem o compozitie asemanatoare pesmetului.Adaugam oul,apa si framantam un aluat.Framantam doar...

Tartă cu vişine

In Prajituri la 26 Feb 2012

Preparam mai intai foaia de tarta.Aceasta va trebui sa stea la frigider,timp in care vom prepara umplutura. Cernem faina,o amestecam cu sarea si praful de copt.De data aceasta,praful de copt are rolul doar de a fragezi aluatul ,nu de a-l ajuta sa creasca.Apoi amestecam cu zaharul brun si...

Prăjitură cu bezea şi aromă de mentă

In Dulciuri la 19 Feb 2012

Preparare blat: Sfecla curatata(ramane 500 gr dupa ce am curatat-o) o taiem felii si o punem intr-o tava pe care am asezat o hartie de copt.Punem la cuptor si o lasam pana cand se inmoaie.Mai intoarcem feliile intre timp. Dupa ce s-a racit,se paseaza cu  blenderul vertical,se...

Pui cu lamâie în vasul roman

In Pui la 12 Feb 2012

Am pregatit puiul cu o zi inainte si dupa ce l-am condimentat,l-am lasat la frigider pana a doua zi. Puiul se spala,se curata de eventualele pene,se taie varfurile aripilor si gatul daca este(la mine n-a fost cazul)….la pui ma refer,evident.Tamponam puiul cu un servetel absorbant...

Tort Cremşnit

In Dulciuri la 12 Feb 2012

Incepem cu prepararea aluatului foietaj. Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa. Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie. Untul il...

Foietaj cu măr şi sos caramel

In Dulciuri la 11 Feb 2012

Incepem cu prepararea aluatului foietaj. Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa. Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie. Untul il...

Afisate 451 - 480 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]