Madlene cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 6206 vizualizari

 

Cand eram prin liceu, imi cumparam Madlene din comert (imi placea sa le spun magdalene). Erau bunicele, imi faceam pofta, dar dupa ce le mancam, mi se facea greata. Erau cam uleioase, mai ales daca zaceau de vreme multa in rafturi.
Timpul a trecut, iar eu am inceput sa fac selectii alimentare. Asa se face ca mai totul fac in propria mea bucatarie, inclusiv banalele madlene. Sa va spun cat de mare e diferenta intre cele din comert si cele facute in casa? Imensaaa! Da!
Nu aveti nevoie de multe ingrediente, doar cele de baza, eventual o forma de copt madlene si obtineti niste pufosenii gustoase. Piticii mei le-au devorat, chiar sunt gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de gaina
  • 120 gr de zahar brut
  • 120 gr unt gras nesarat
  • 250 gr faina
  • 100 gr iaurt gras natur
  • 1 praf sare
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu lamaie:

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.

Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.

Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe. Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit. Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.  

Le scoatem si le pudram cu zahar. Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Madlene