Am cam încercat în ultima vreme sa gatesc doar cat era nevoie,dar mai ales promisesem sa nu mai fac deserturi.Totusi ma cam bântuiau niste briose rosii cu un moţ de crema.Crema care,de data asta musai era sa fie de portocale,pentru ca aveam niste portocale care se cereau „combinate”.
N-au iesit ele prea „red”,la final mi-am dat seama ce ar trebui sa modific pentru a obtine acest rezultat,dar cu siguranta au fost …divine şi de_vina pentru ca nu m-am putut abtine.
Pregatim mai intai cupcakes-urile.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaua.
Iaurtul il amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se amesteca colorantul in iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea rosie.Data viitoare am sa pun colorantul in crema de unt.Se coloreaza mult mai bine.
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se face spuma.Adaugam un ou si mixam in continuare.Apoi o lingura din amestecul uscat.Punem si cel de-al doilea ou si iarasi o lingura din amestecul de faina.Bicarbonatul il „stingem” cu putin otet si il punem peste crema de unt.
In etapa urmatoare incepem sa incorporam iaurtul alternand cu amestecul de ingrediente uscate.Terminam cu faina.
Preincalzim cuptorul.Intr-o tava de briose punem forme de hartie pentru briose si punem in fiecare cam cate o lingura plina din compozitie.Cam pana la jumatatea formei este suficient,ele vor si creste la copt.
Punem la cuptor pentru 25 de minute,dar puteti sa verificati cu scobitoarea.Cand aceasta iese curata,sunt gata.Le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa pana se racesc.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 18 cupcakes.
Crema de portocale:
Se stoarce sucul de portocale.Eu am folosit 4 portocale,au fost foarte dulci si zemoase.Am obtinut 300 ml de suc.
Se inmoaie cele doua linguri de amidon cu putin suc.Restul sucului se amesteca cu doua linguri de zahar si se pune sa fiarba.Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca energic cu telul.Cand s-a ingrosat amestecul se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza crema mascarpone cu cele doua linguri de zahar pudra.Se adauga cate putin crema-budinca de portocale.Se obtine o crema fina,aromata si cu o culoare superba.
Se lasa crema putin la frigider,apoi se orneaza cupcakes-urile.
Se servesc cu ….pofta !!!!
1
cred ca pentru a obtine o culoare mai intensa,ar fi fost mai bine sa pun colorantul in crema de unt si nu in iaurt