Va amintiti de briosele finlandeze Korvapuusti ?
Mi-au placut foarte mult si m-am decis sa refac reteta sub o forma diferita.
Iata o varianta parfumata cu niste fructe de padure foarte deosebite numite Goji.
Originare din Tibet si Nepal, fructele de padure goji au o importanta actiune de combatere a bolilor, iar studiile au demonstrat ca protejeaza ficatul de substantele contaminante.
Denumite si elixirul tineretii, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/briosa-cu-ciocolata-si-fructe-de-padure.html
Pentru aluat :
Pentru garnitura :
pentru decor: zahar perlat, fructe de padure Goji
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele ramas.
Framantam cca 10-15 minute.
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul.
Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.
Punem deasupra untul topit si ciocolata. Presarati fructele de padure deasupra.
Taiati dreptunghiul in benzi egale de 3-4 cm.
Rulati prima banda, apoi continuati sa rulati un jurul ei restul de benzi.
Puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa creasca inca 30 de minute.
Ungeti cu un pic de unt topit si decorati cu zahar perlat si fructe goji.
Coaceti in cuptorul incins la 180°C, timp de 30-35 minutes.
Laisati sa se raceasca si pudrati-o cu zahar pudra.
Pofta buna !