Am facut rost de o bucata de piept de porc cu sorici si am hotarat sa fac o rulada si mai buna pentru dus la Bengalionu bucatarasilor. De aia nici nu am poze cu ea taiata decat de pe masa de sarbatoare.
Pieptul de porc l-am procurat cu sorici si bine impanat cu carne.
Se curata soriciul, se portioneaza sa fie bucata dreptunghiulara, se spala si se usuca bine cu un prosop absorbant.
Se pune pe un tocator cu soriciul in jos si se presara cu vegeta, piper, boia, cimbru si oregano.
Se pun fasiile de bacon una langa alta sa acopere toata suprafata.
Se mai presara cu cimbru si oregano si se pune in mijloc bucata de carnat de casa.
Se ruleaza strans in jurul carnatului si se leaga bine cu ata alimentara.
Se unge cu untura pe toata suprafata soriciului pentru a ramane moale si se presara cu boia si sare.
Se pune intr-o tava in care se toarna paharul de vin, un pahar de apa si se pun foile de dafin, cateii de usturoi taiati, cimbru, oregano, vegeta, piper si boia.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 3 ore.
Din cand in cand se intoarce si se uda cu zeama din tava.
Cand este facut si frumos rumenit se scoate din zeama si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se scoate ata si se feliaza.
Multi stiu ca este foarte bun. :))))
Pofta Buna!
1
Se pot folosi si alte condimente care va plac.