O reteta creola autentica din insula Réunion.
Am utilizat banane mici coapte bine.
Aceste mini banane masoara in jur 7 cm si se mai numesc :
« banana deget », « degete agile», « Ladyfinger banane », « banana Nino » .
Sunt foarte savuroase .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/gogosi-din-banane-creole.html
Puneti faina intr-un castron.
Adaugati un galbenus, un ou intreg, sarea, zaharul si rom-ul.
Amestecati si turnati treptat laptele, amestecand in continuu.
Adaugati albusul de ou batut spuma si lasati aluatul sa se odihneasca 2-3 ore.
Decojiti bananele si pasati-le cu furculita pina obtineti un piureu.
Adaugati piureul de banane la aluat si amestecati.
Incalziti uleiul pentru prajit.
Cu o lingura, puneti aluatul din banane in uleiul incins.
Gogosile din banane sunt gata cand devin aurii.
Sunt foarte bune caldute.
Bun desert !
1
puteti diviza cantitatile in 2