Desert prajitura cu piersici si ricotta

de Catalina L in Prajituri, 15 Sep 2017 | 5927 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, fondanta cu ricotta si piersici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-piersici-si-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g unt
  • 90 g pudra de migdale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 g de faina
  • 2 linguri de lapte
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 250 g de branza ricotta
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 6 piersici sau nectarine
  • 2 linguri de zahar brun
  • 30 g de migdale feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piersici si ricotta:

Incalziti cuptorul la 200°C.

 Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun.

Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu.

Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.

Taiati untul bucatele, topiti-l la microunde si lasati sa se raceasca.

Intr-un castron sau in bolul robotului, puneti branza ricotta, coaja rasa de portocala si zaharul. Amestecati cu o spatula sau la robot pana obtineti o crema.

Adaugati ouale, unul cate unul si amestecati bine.

Turnati pudra de migdale, untul topit si racit si amestecati.

Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt, pana obtineti un aluat neted.

Am pus 2 linguri de lapte - mi se parea prea gros.

Ungeti cu unt forma (15/20 cm pentru mine).

Turnati jumatate din compozitie, nivelati si asezati deasupra feliile de piersica caramelizate.

Turnati deasupra restul din compozitie si nivelati.

Taiati piersicile restante in 8 parti (fiecare jumatate de piersica in 4 parti ).

Puneti-le peste aluat, infingeti-le usor.

Presarati deasupra zaharul brun ramas si migdalele feliate.

Puneti in cuptorul incalzit la 200 °C, timp de 40 -45 minute.

Verificati cu lama unui cutit- este gata cand va iesi curata.

Lasati sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni