O prajitura delicioasa, fondanta cu ricotta si piersici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-piersici-si-ricotta.html
Incalziti cuptorul la 200°C.
Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun.
Caramelizati-le timp de 5 minute, la foc mediu.
Luati tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca.
Taiati untul bucatele, topiti-l la microunde si lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului, puneti branza ricotta, coaja rasa de portocala si zaharul. Amestecati cu o spatula sau la robot pana obtineti o crema.
Adaugati ouale, unul cate unul si amestecati bine.
Turnati pudra de migdale, untul topit si racit si amestecati.
Incorporati treptat faina amestecata cu praful de copt, pana obtineti un aluat neted.
Am pus 2 linguri de lapte - mi se parea prea gros.
Ungeti cu unt forma (15/20 cm pentru mine).
Turnati jumatate din compozitie, nivelati si asezati deasupra feliile de piersica caramelizate.
Turnati deasupra restul din compozitie si nivelati.
Taiati piersicile restante in 8 parti (fiecare jumatate de piersica in 4 parti ).
Puneti-le peste aluat, infingeti-le usor.
Presarati deasupra zaharul brun ramas si migdalele feliate.
Puneti in cuptorul incalzit la 200 °C, timp de 40 -45 minute.
Verificati cu lama unui cutit- este gata cand va iesi curata.
Lasati sa se raceasca.