Va prezint o reteta originala pe care vroiam s-o fac de ceva timp.
Aceste clatite se mai numesc si “ clatite cu o mie de gauri ”, sunt pufoase si simplu de facut.
Ce bucurie si satisfactie cand gaurile incep sa se formeze si sa se sparga.
Aceasta reteta se poate face cu un blender sau cu un robotul de bucatarie Kitchenaid.
Puteti folosi si incerca cu un mixer, important este sa amestecati la viteza mare.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/clatite-cu-o-mie-de-gauri-baghrir.html
Intr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot.
Mixati timp de 5 minute.
Adaugati praful de copt si mixati din nou cateva minute (se vor forma bule la suprafata aluatului).
Acoperiti si dati deoparte minimum 30 de minute (am lasat 2 ore).
Incalziti si ungeti cu unt, o tigaie din teflon. Amestecati si turnati un polonic de aluat.
Aluatul se va intinde si va incepe sa se perforeze. Gaurele vor aparea pe toata suprafata.
Se coace numai pe o parte.
Cand nu se mai vede lichid, este gata. Se scoate si se unge cu unt topit.
Ungeti din nou cu unt, tigaia si procedati la fel cu tot aluatul. Puneti-le una langa alta cand sunt calde (nu una peste alta).
Serviti-le cu un amestec cald unt-miere sau cu duceata, zahar....etc.