Desert chec cu mac si visine

de Merisor in Prajituri, 10 Iul 2017 | 5501 vizualizari

 

Îmi era tare dor de un chec, preparat după rețeta clasică, așa cum o știam de copil, unde ingredientele se măsurau cu cana.
Numai că de data aceasta am ales să prepar un delicios și aspectuos chec cu mac și vișine.
Trebuie să vă spun că sunt deficitară la tăvi de chec, deci...poate citește cine trebuie și știe ce cadou să-mi facă de ziua mea :D
Tare mult mi-a plăcut textura checului, cu toate că m-au suparat un pic vișinele, care, într-unul dintre checuri, au cam migrat spre bază.
Însă asta este doar o chestiune de aspect, gustul a fost fix pe placul băieților mei, dar și al meu.
 

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă medii
  • 1 + 1/2 căni zahăr
  • 2 căni făină
  • 1/2 cană mac
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 500 g vișine
  • 3 plicuri zahăr vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu mac si visine:

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml.

Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o la o cană și jumătate, ca să nu iasă prea dulce checul.

Și dacă ouăle folosite de mine au fost mai micuțe, am folosit de data aceasta, o cană de 200 ml.

Deci, mai întâi indepărtăm sâmburii de la vișine, presărăm zahărul vanilat peste ele și le lăsăm la rece până când pregătim restul ingredientelor.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm un praf de sare peste ambele.

Sarea ajută la obținerea unei bezele ferme, iar adăugată peste gălbenușuri, accentuează culoarea acestora.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul, pe care îl râșnim în prealabil și mixăm în continuare, la treapta superioară, până obținem o bezea fermă, așa încât, dacă răsturnăm bolul, aceasta nu va curge, ci va rămâne fixată pe pereții bolului.

Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm uleiul și esența și iar omogenizăm.

În general după ce obținem bezeaua fermă, se înlătură mixerul și se folosește în continuare o spatulă de silicon sau lemn, dar eu am mixat până la final cu mixerul, pentru că bezeaua a fost mult prea fermă ca să se mai lase în timpul mixării.

Se poate observa în poza cu gălbenușurile, cum acestea au rămas deasupra bezelei, la fel și uleiul.

Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și la final macul, apoi omogenizăm bine compoziția și o întindem în tăvile tapetate cu hârtie de copt.

Înfigem din loc în loc vișinele, pe care le scurgem în prealabil, nivelăm compoziția și coacem checurile pentru 35-40 de minute, la 175 de grade, sau până când trec testul scobitorii.

După stingerea focului, mai lăsăm checurile în cuptor 5 minute, pentru a se tempera treptat.

Când se răcesc, le pudrăm cu zahăr și le porționăm.

Iese foarte aspectuos acest tip de chec cu mac și vișine și foarte gustos, deci merită preparat.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu mac si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
MADELEINE CU LAMAIE