Vin si cu desertul frantuzesc :) Meniu complet de ziua Frantei.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/tarta-cu-capsuni-si-biscuiti.html
Pentru crema:
1 plic pentru napat-jeleu transparent
Se pune la incălzit laptele.
Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte.
Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb.
Turnati deasupra laptele fierbinte, amestecand in continuu cu telul.
Se pune compozitia la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc, se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca, iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 1 ora.
Incalziti cuptorul la 160° C.
Macinati biscuitii, adaugati untul topit si amestecati.
Puneti amestecul obtinut intr-o forma de copt, cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt si tasati bine.
Dati la cuptor pentru 10 minute.
Lasati sa se raceasca.
Spalati si curatati capsunile.
Se spală, se curata si se taie in jumatati căpșunile. Puneti jumatati de capsuni pe marginile formei.
Amestecati crema racita si cu un posh (sau fara), puneti crema peste baza din biscuiti. Decorati apoi cu capsunile ramase.
Pregatiti jeleul respectand instructiunile de pe plic.
Ungeti cu jeleu capsunile cu ajutorul unei pensule in silicon.
Dati la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.