Astazi va prezint o reteta "copilaroasa" care era pe lista mea de ceva timp.
Siti de ce leoparzii au pete? Dar zebrele de ce au dungi?
Scriitorul englez Rudyard Kipling (autorul "Cartii junglei") ne da o explicatie foarte jucausa si plauzibila in nuvela sa Just So Stories for Little Children- Povestiri aevea pentru copiii mici / Simple povestiri. Va recomand cu caldura aceasta carte pentru copii.
Reteta pare complicata, dar este simpla de facut, iar biscuitii sunt foarte foarte buni.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/biscuiti-leopard.html
Puneti faina, praful de copt, zaharurile si sarea intr-un castron sau in bolul robotului.
Adaugati untul moale taiat bucati si amestecati.
Puneti apa progresiv si framantati pana obtineti un aluat omogen.
Cantariti aluatul (in jur de 500 g) si impartiti-l in 5 parti egale:
– 1 bucata o facem maro inchis (adaugand aproximativ 1 lingura de cacao)
– 2 bucati le lucrati impreuna si le faceti maro deschis (adaugand cacao - 1 lingura rasa)
– 2 bucati le lasati albe.
Daca aluatul este lipicios, puneti-l 30 de minute la frigider.
Cu o bucata maro deschis, faceti 6 suluri subtiri, de lungimi egale.
Intindeti aluatul maro inchis si taiati 6 benzi de lungimea sulurilor precedente.
Puneti fiecare sul maro deschis pe o banda maro inchis si apasati usor sa le uniti.
Divizati in 3 bucatile albe (veti obtine 6 parti).
Cu un sucitor, aplatizam partile albe pentru a obtine 6 benzi late in care vom pune si imbraca sulurile in doua culori.
Veti obtine 6 suluri albe, le uniti impreuna bine.
Intindeti aluatul maron deschis ramas si imbracati ruloul gros alb apasand si ruland usor pentru a fi uniform.
Puneti in folie alimentara si dati la congelator 30 de minute.
Taiati felii subtiri - 1/2 centimetru.
Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit, la 180° C, timp de 12 minute.
Lasati biscuitii sa se raceasca pe un gril.
Sunt foarte gustosi.