O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/prajitura-cu-rubarba.html
Incalziti cuptorul la 180° C.
Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.
Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de 15-20 minute.
Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.
Taiati restul de rubarba curatata, in bucatele mici.
Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.
Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.
Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati bucatelele de rubarba racite.
Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.
Dati la cuptor la 180° C, timp de 35 minute.
Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.
Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes.
Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril inainte de a o taia in portii.