Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.
Se curata si se lasa sa se raceasca bine.
Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici.
La fel procedati cu cartofii si morcovii.
Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate...
Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa.
Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine.
Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se...
Curatam creveții.
Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada.
Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute.
Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati.
Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit.
Dati fiecare...
Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit.
Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze.
Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda.
Puneti piper, cimbru si foaia de dafin....
Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.
Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.
Incalziti cuptorul la...
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. ...
Se prepară blatul:
Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale.
Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Se toarna jumatate din aluat in tava unsa....
Incalziti cuptorul la 180 °C.
Topiti untul la microunde.
In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul.
Incorporati untul topit si racit.
Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine.
Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie....
Intindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare.
Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii).
Punem muștar peste fasiile de aluat.
Rulati cârnaciorii in aluat.
Se infing 5 carnaciori pe fiecare...
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .
Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei.
Se curata cartofii , se taie în cuburi și se pun în bolul robotului.
Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa cu...
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet.
Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru .
Se adaugă sare și piper .
Umpleti smochinele cu acest amestec și...
Bateti ouale cu un tel sau o furculita. Puneti sare si piper.
Intr-o tigaie puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei de masline.
Cand uleiul este incins varsati ouale.
Atunci când omleta este aproape facută puneti ghiveciul fierbinte pe o jumătate din omleta. Dati un tur de piper....
Spalati legumele.
Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete.
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute.
Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul...
Incalziti cuptorul la 180°C.
In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat.
Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena.
Incorporati zmeura si nucile maruntite...
Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte.
Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon.
Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper prospat macinat.
Decorati cu foi de busuioc proaspete si serviti imediat.
Pofta Buna !
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.
În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.
Adăugați...
Se curata si se spală fasolea.
Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta.
Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat bucatele cu usturoiul tocat marunt.
Se adaugă fasolea și se gateste la foc mediu timp de...
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema mai subtire.
Spalati salata.
Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati.
Taiati pastrama in felii subtiri si cascavalul...
Fierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute.
Se scurg bine.
Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la prajit raviolele proaspete.
Amestecati si prajiti pana se coloreaza usor. Se adaugă sare și...
Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor
Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat.
Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți...
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.
Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.
Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa...
Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se...
Incalziti cuptorul la 210 °.
Taiati prunele in 2 si scoateti samburii.
Amestecati zaharul cu faina.
Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina.
Adaugati vanilia si untul topit racit.
Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti...
Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) .
Se încălzește uleiul într-o caserolă.
Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul.
Puneti sare si piper peste...
Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.
Se curata ardeii si se taie cubulete.
Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente...
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.
Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).
Se scot și se lasa sa se raceasca.
Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai...
Pentru siropul de menta de casă - reteta aici
Se spala fructele.
Se toarnă apa minerala rece intr-o carafa de sticla.
Adaugati piersica tăiata bucățele, lămâia taiata in felii subtiri și zmeura congelată.
Puneti siropul de menta și cuburile de...
Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici.
Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati.
Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece.
Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita...
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .
Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei.
Se curata cartofii, se taie în cuburi și se pun în bolul robotului.
Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa...
Pregatiti siropul:
Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve.
Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati biscuitul:
Se separa galbenurile de albusuri.
Se freaca galbenusurile...
Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici. La fel procedati cu cartofii si morcovii. Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate...
Orez cu Haddock afumat - Kedgeree
Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa. Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine. Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se...
Creveti pane
Curatam creveții. Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati. Intr-un wok/tigaie puneti cateva linguri de ulei la-ncalzit. Dati fiecare...
Supa de praz gratinata
Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda. Puneti piper, cimbru si foaia de dafin....
Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua
Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Incalziti cuptorul la...
Ceviche sau Creveti marinati
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici. Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. ...
Prajitura Donauwelle pentru Haloween
Se prepară blatul: Frecati bine untul moale. Se adauga treptat zaharul si ouale. Se amestecă făina cu praful de copt și se incorporează în amestecul precedent. Ungeti cu unt o tava de tort. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C Se toarna jumatate din aluat in tava unsa....
Chec "quatre-quarts" pentru Halloween
Incalziti cuptorul la 180 °C. Topiti untul la microunde. In bolul robotului sau intr-un castron amestecati ouale intregi cu zaharul. Incorporati untul topit si racit. Adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Puneti apoi coaja rasa si sucul de la o lamaie....
Aperitiv foietaj cu carnaciori
Intindem aluatul foietj într-un dreptunghi mare. Taiem aluatul in fasii lungi pentru a înfasura cârnaciorii (de largime mai mica decât cârnaciorii). Punem muștar peste fasiile de aluat. Rulati cârnaciorii in aluat. Se infing 5 carnaciori pe fiecare...
Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei. Se curata cartofii , se taie în cuburi și se pun în bolul robotului. Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa cu...
Smochine in aluat foietaj
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se spală și se taie smochinele in cruce -nu le taiati complet. Se fărâmițeaza branza feta si se amesteca cu 1 lingura de ulei de masline si putin cimbru . Se adaugă sare și piper . Umpleti smochinele cu acest amestec și...
Omleta cu Ghiveci de legume
Bateti ouale cu un tel sau o furculita. Puneti sare si piper. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei de masline. Cand uleiul este incins varsati ouale. Atunci când omleta este aproape facută puneti ghiveciul fierbinte pe o jumătate din omleta. Dati un tur de piper....
Mancare de ardei andaluza
Spalati legumele. Curatati si taiati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeiul in lamele si rosiile in cubulete. Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugati ardeii si rosiile si gatiti timp de 15 minute. Puneti carnatul curatat de piele si taiat rondele , nautul, sofranul...
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz
Incalziti cuptorul la 180°C. In bolul robotului sau intr-un castron bateti bine ouale cu zaharul tos si vanilat. Adaugati treptat branza, laptele, faina amestacata cu prraful de copt amestecand in continuu pentru a obtine o compozitie omogena. Incorporati zmeura si nucile maruntite...
Pepene galben cu burata
Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte. Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon. Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper prospat macinat. Decorati cu foi de busuioc proaspete si serviti imediat. Pofta Buna !
Naans cu branza topita
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. Adăugați...
Fasole pastai carbonara
Se curata si se spală fasolea. Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta. Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat bucatele cu usturoiul tocat marunt. Se adaugă fasolea și se gateste la foc mediu timp de...
Salata verde cu pastrama
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema mai subtire. Spalati salata. Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati. Taiati pastrama in felii subtiri si cascavalul...
Chec cu raviolis si broccoli
Fierbeti buchețelele de broccoli în apă clocotită cu sare timp de 8 minute. Se scurg bine. Se încălzește uleiul de măsline într -o tigaie și se pun la prajit raviolele proaspete. Amestecati si prajiti pana se coloreaza usor. Se adaugă sare și...
Tarta rasurnata cu prune
Se caramelizeaza zahărul într-o tigaie/tava rotunda - in tava pe care apoi o veti pune la cuptor Adăugați untul, puneti apoi prunele fara samburi si presarati deasupra zaharul vanilat. Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. Se prepară foaia de aluatul foetat. Acoperiți...
Rulada de curcan cu legume
Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. Se adaugă ceapa tocata, ardeiul rosu taiat cubulete, usturoiul pisat si se calesc impreuna cateva minute. Adaugam rosia taiata cubulete, mazarea, apa...
Pasta de dovlecei cu curry
Se spală și se taie în bucățele dovleceii. Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si dovleceii taiati timp de aproximativ zece minute. Adaugati condimentele si amestecati. Se toarnă bulionul diluat in 15 cl de apa, se...
Clafoutis cu prune
Incalziti cuptorul la 210 °. Taiati prunele in 2 si scoateti samburii. Amestecati zaharul cu faina. Bateti ouale cu laptele si incorporati treptat compozitia la amestecul zahar-faina. Adaugati vanilia si untul topit racit. Varsati intr-un plat de gratin mijlociu uns. Depuneti...
Muschiulet de porc cu ghiveci de legume
Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) . Se încălzește uleiul într-o caserolă. Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul. Puneti sare si piper peste...
Ghiveci Ratatouille traditional
Spalati legumele. Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite. Se curata ardeii si se taie cubulete. Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare tip de leguma în recipiente...
Patison (dovlecel steluta) umplut
Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare. Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit). Se scot și se lasa sa se raceasca. Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai...
Bautura de vara aromata cu fructe
Pentru siropul de menta de casă - reteta aici Se spala fructele. Se toarnă apa minerala rece intr-o carafa de sticla. Adaugati piersica tăiata bucățele, lămâia taiata in felii subtiri și zmeura congelată. Puneti siropul de menta și cuburile de...
Granita de pepene verde si menta
Se prepară siropul de menta o zi inainte- vezi reteta aici. Se curata pepenele de sâmburi şi se taie bucati. Se mixeaza în vasul blenderului adaugand treptat siropul de menta rece. Se da la congelator intr-o tava intinsa acoperita care sa permita...
Crochete cu ton si ricotta
Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare . Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei impreuna cu cubuletele de ardei. Se curata cartofii, se taie în cuburi și se pun în bolul robotului. Se adaugă tonul scurs, ricotta , ceapa...
Tort cu capsuni Fraisier
Pregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Preparati biscuitul: Se separa galbenurile de albusuri. Se freaca galbenusurile...