Patison (dovlecel steluta) umplut

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2016 | 7172 vizualizari

 

O premiera pentru mine acest dovlecel. L-am cules proaspat direct de la o ferma.
Un fruct delicios si etonant..
Denumire lui  populara este: dovleac, patison, tartacuta stelata.
Patisonul galben, pentru umplut sau copt are un gust asemanator cu anghinarea.
Fructele se recolteaza cat sunt tinere, fiind mai gustosi si cu mai putine seminte.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/patison-dovlecel-steluta-umplut.html

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei steluta galbeni
  • 250 g carne de porc tocata
  • 150 g carne de vită tocată
  • 2 cepe mici
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei
  • 3-4 linguri de brânză rasă
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patison (dovlecel steluta) umplut:

Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.

Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).

Se scot și se lasa sa se raceasca.

Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai mult din pulpa cu grija.

Pulpa colectata se toaca marunt si se rezerva.

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se pun la prajit în uleiul de masline, apoi se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata.

Se amestecă bine pentru a avea o compoziție uniformă.

Puneti boia de ardei, pulpa rezervata, sare și piper.

Se adaugă pasta de tomate, 10 cl de apă și se amestecă. Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute.

Umpleti dovleceii steluta cu umplutura, acoperitii cu capacurile și se dau la cuptor timp de 40 de minute.

Mi-a ramas un pic de umplutura si am umplut si un mic dovlecel rotund verde.

15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se pune un pic de brânză rasa deasupra.

Serviti-i fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patison (dovlecel steluta) umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]