Ceviche sau Creveti marinati

de Catalina L in Fructe de mare, 4 Noi 2016 | 6019 vizualizari

 

In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului  (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche. 
Această specialitate panameza (dar si peruviana)  nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și  pește sau creveți dupa preferința.
 
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveți fierti
  • 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  • 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  • 1 cățel de usturoi
  • coriandru tocat
  • piment iute(dupa gust-atentie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceviche sau Creveti marinati:

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici. 

Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. 

Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. 

Marinati 2-3 ore la rece. 

Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :). 

Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii  va actiona si carnea de peste  va avea un aspect foarte alb).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt