Reteta de astazi este primul fel de mancare servit in celebrul serial Downton Abbey .
Este un fel de mâncare originar din India, si adus in Anglia de colonistii britanici. Se consuma în mod tradițional în epoca victorianăla micul dejun.
Este o mancare practică, care permitea bucătarilor de a evita risipa. Astfel ce ramanea seara era transformat intr-un fel delicios dimineata pentru micul dejun.
Iata o varianta de Kedgeree- reteta recomandata de site-ul Downton Abbey (ITV).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/orez-cu-haddock-afumat-reteta-de.html
Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa.
Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine.
Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se coloreaza cu pudra de curcuma.
Adaugati orezul fiert si se prajeste la foc mic cateva minute, amestecand in continuu.
Adaugati putina supa de pui în cazul în care orezul fiert cu o zi înainte s-a uscat în frigider.
Între timp, posati pestele. Indepartati pielea, taiati pestele in bucati, puneti-le intr-o tigaie adanca impreuna cu pielea (pentru a pastra gustul afumat) si foaia de dafin. Acoperiti cu laptle cald. Aduceti la fierbere si rezervati 5 -10 minute. Dupa acest timp scurgeti pestele si uscati-l cu un prosop de hartie.
Adăugați la orez peștele maruntit, ouale tocate si patrunjelul tocat. Se pune piper proaspat macinat și se amestecă cu o furculiță. Lasati maximum 5 minute pe foc pentru a se incalzi uniform. Se poate servi.
Decorati cu un ou taiat in 4 si cu patrunjel verde.
Kedgeree a fost adesea servit cu ouă jumări sau cu piure de cartofi.
Simplu sau cu o salată bine asezonata, este perfect :)
Pofta Buna !