Orez cu Haddock afumat - Kedgeree

de Catalina L in Peste, 12 Noi 2016 | 3515 vizualizari

 

Reteta de astazi este primul fel de mancare servit in celebrul serial Downton Abbey . 
Este un fel de mâncare originar din India, si adus in Anglia de colonistii britanici. Se consuma în mod tradițional în epoca victorianăla micul dejun.
Este o mancare practică, care permitea bucătarilor de a evita risipa. Astfel ce ramanea seara era transformat intr-un fel delicios dimineata pentru micul dejun.
Iata o varianta de Kedgeree- reteta recomandata de site-ul  Downton Abbey (ITV).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/orez-cu-haddock-afumat-reteta-de.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de orez basmati
  • 1 cub Knorr de pui
  • 1 fileu de eglefin-haddock afumat- 400 g (fara oase și piele)
  • 2 oua fierte, decojite și tocate mărunt (utilizați mai multe, dacă doriți)
  • 1¼ căni de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mica decojita și tocata mărunt
  • 1 lingura pudra de curcuma/turmeric
  • 1 foaie de dafin
  • piper proaspat măcinat (după gust)
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 ou fiert pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu Haddock afumat - Kedgeree:

Fierbeti orezul al dente in apa cu cubul de pui. Consistenta orezului trebuie sa fie usor cremoasa.

Dacă ați fiert orezul cu 1 zi înainte cu un cub de pui este deasemenea foarte bine.

Se topește untul într-o tigaie mare, se prăjește ceapa tocata si se coloreaza cu pudra de curcuma. 

Adaugati orezul fiert si se prajeste la foc mic cateva minute, amestecand  in continuu. 

Adaugati putina supa de pui în cazul în care orezul fiert cu o zi înainte s-a uscat în frigider. 

Între timp, posati pestele. Indepartati pielea, taiati pestele in bucati, puneti-le intr-o tigaie adanca impreuna cu pielea (pentru a pastra gustul afumat) si foaia de dafin. Acoperiti cu laptle cald. Aduceti la fierbere si rezervati 5 -10 minute. Dupa acest timp scurgeti pestele si uscati-l cu un prosop de hartie.

Adăugați la orez peștele maruntit, ouale tocate si patrunjelul tocat. Se pune piper proaspat macinat și se amestecă cu o furculiță. Lasati maximum 5 minute pe foc pentru a se incalzi uniform. Se poate servi.

Decorati cu un ou taiat in 4 si cu patrunjel verde.

Kedgeree a fost adesea servit cu ouă jumări sau cu piure de cartofi. 

Simplu sau cu o salată bine asezonata, este perfect  :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu Haddock afumat - Kedgeree" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la tava