Pregatiti insert-ul de fructe:
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile si zmeura.
Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine...
Praline:
Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat.
Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...
Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime.
Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul.
Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri.
Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare.
Scurgeti fructele de mare...
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.
Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
Se adauga...
Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper.
Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata...
Crema de vanilie
Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se...
Incepem cu crema de vanilie:
Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine.
Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand tot timpul cu un tel.
Se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand...
Aluatul dulce:
În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.
Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...
Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie.
La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone.
Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina.
Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul....
Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.
Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.
Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.
Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.
Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana.
Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15...
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie.
Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii.
Punem la topit...
Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt.
Puneti sare si piper.
Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2.
Atunci când puiul...
Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. Se amestecă bine. Se adaugă boia de ardei, sare și piper dupa gust.
Se pune la rece si...
Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.
Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii...
Scurgeti bine tonul.
Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul foietaj intr-un dreptunghi.
Puneti un strat de crema de ton si presarati deasupra cascaval ras.....
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).
Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.
Curatati de piele carnatul chorizo si...
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente.
Punem sare și piper și amestecăm.
Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât...
Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri.
Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul.
Lasati sa macereze 15 minute.
Intre timp, topiti untul la microunde.
Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati...
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea.
Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele,...
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale.
Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza.
Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa...
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare.
Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu.
Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute.
Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.
Se spala prunele si se scot...
Tiramisu reţetă originală
Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final.
Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul.
Adaugati zmeura congelata si amestecati.
Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati.
Instalati formele de Push Up.
Depuneti un...
Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.
Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.
Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.
Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....
Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Depliati foile de placinta. Topiti untul.
Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara.
In tava unsa,...
Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta.
Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele.
Se condimenteaza: sare, piper si un pic de boia iute .
Se fierbe la foc mic acoperit timp de 45 min.
Se serveste cu paste sau...
Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime.
Curatati-l de seminte, dar lasati coaja.
Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti.
Puneti sare, piper si cimbru uscat.
Coaceti feliile intorcandu-le pe...
Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit.
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul (sau in bolul robotului) unde formam...
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.
Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.
A doua zi se pun pe foc.
Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.
Verificati daca este legata:...
Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura
Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura. Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...
Mini-choux cu crema de vanilie pralinata
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...
Clatita coreeana - Haemul Pajeon
Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare. Scurgeti fructele de mare...
Pirojki rusesti cu carne
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...
Tarta cu praz si branza de capra
Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper. Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata...
Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie
Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se...
Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata
Incepem cu crema de vanilie: Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand tot timpul cu un tel. Se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand...
Tarta cu branza dulce
Aluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...
Turta dulce cu pere
Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie. La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone. Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina. Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul....
Hering imbracat
Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite. Curatati legumele si le taiati in cuburi mici. Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza. Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox. Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza...
Briosa germana Buchty (Buchteln)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15...
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori
Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie. Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii. Punem la topit...
Pui in sos de bere neagra
Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2. Atunci când puiul...
Pasta de hering afumat
Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. Se amestecă bine. Se adaugă boia de ardei, sare și piper dupa gust. Se pune la rece si...
Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii...
Foietaj in forma de bradut
Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul foietaj intr-un dreptunghi. Puneti un strat de crema de ton si presarati deasupra cascaval ras.....
Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete. Curatati de piele carnatul chorizo si...
Conopida intreaga la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât...
Placinta crocanta cu mere
Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute. Intre timp, topiti untul la microunde. Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati...
Flan de conopida
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana...
Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea. Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele,...
Placinta domneasca cu branza dulce
Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza. Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa...
Galuste cu prune- gomboti, knedle
Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele si se scot...
Tiramisu reteta fara oua in verine push up
Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati. Instalati formele de Push Up. Depuneti un...
Napolitane cu caramel, rahat si nuci
Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....
Baclava
Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara. In tava unsa,...
Pui cu langustine
Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si un pic de boia iute . Se fierbe la foc mic acoperit timp de 45 min. Se serveste cu paste sau...
Dovleac la cuptor
Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti. Puneti sare, piper si cimbru uscat. Coaceti feliile intorcandu-le pe...
Painici cu dovleac - Pumpkin bread
Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul (sau in bolul robotului) unde formam...
Dulceata de prune cu nuca
Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori. A doua zi se pun pe foc. Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute. Verificati daca este legata:...