Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1005
PRIETENI137
Retete

Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura.  Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...

Mini-choux cu crema de vanilie pralinata

In Dulciuri la 18 Ian 2017

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...

Clatita coreeana - Haemul Pajeon

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2017

Curatati si spalati ceapa verde. Taiati partea verde, in bucati de 3-4 cm lungime. Partea alba o tocati marunt impreuna cu ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in lamele subtiri. Fructele de mare (proaspete sau decongelate) le fierbeti 2-3 minute, in apa cu sare. Scurgeti fructele de mare...

Pirojki rusesti cu carne

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2017

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga...

Tarta cu praz si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2017

Taiati prazul in rondele fine, tocati marunt ceapa esalota. Rumeniti prazul si esalota in uleiul de masline. Prajiti bine pana cand prazul este gatit. Puneti sare, piper.  Intindeti aluatul foietaj si puneti-l in forma de tarta unsa. Intepati-l cu o furculita pe toata...

Boules berlineze - Gogosi umplute cu crema de vanilie

In Dulciuri la 12 Ian 2017

Crema de vanilie Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul. Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou. Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel. Se...

Placinta Galette des rois, cu migdale si ciocolata

In Dulciuri la 8 Ian 2017

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la incalzit laptele. Frecam galbenusurile de ou cu zaharul, adaugam amidonul, vanilia si amestecam bine. Se toarnă deasupra laptele fierbinte, amestecand tot timpul cu un tel. Se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand...

Tarta cu branza dulce

In Dulciuri la 7 Ian 2017

Aluatul dulce:   În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine.  Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca, pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se...

Turta dulce cu pere

In Dulciuri la 7 Ian 2017

Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie. La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone. Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina. Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul....

Hering imbracat

In Salate la 7 Ian 2017

Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.  Curatati legumele si le taiati in cuburi mici. Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza. Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox. Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza...

Briosa germana Buchty (Buchteln)

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea si smantana. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam cca 10-15...

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori

In Dulciuri la 29 Dec 2016

Salam de biscuiţi, reţetă in doua culori Punem in doua boluri biscuitii pentru fiecare compozitie.  Ii rupem cu mana in bucati mari si medii, apoi turnam lapte peste ei. Amestecam usor pentru omogenizare, astfel incat sa traga foarte putina umezeala toti biscuitii. Punem la topit...

Pui in sos de bere neagra

In Mancaruri cu carne la 29 Dec 2016

Se spală și se taie puiul in bucati. Se pun la prajit bucatile de pui intr-o tigaie cu 20 g de unt. Puneti sare si piper. Se spală și se curata legumele. Se taie morcovii în 2 și apoi în direcția lungimii. Se taie ceapa in 4 si usturoiul in 2. Atunci când puiul...

Pasta de hering afumat

In Peste la 26 Dec 2016

Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana.  Se amestecă bine. Se adaugă boia de ardei, sare și piper dupa gust.  Se pune la rece si...

Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

In Fructe de mare la 26 Dec 2016

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.  Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.  Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii...

Foietaj in forma de bradut

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2016

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul foietaj intr-un dreptunghi. Puneti un strat de crema de ton si presarati deasupra cascaval ras.....

Midii / Scoici cu rosii si chorizo

In Fructe de mare la 22 Dec 2016

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete. Curatati de piele carnatul chorizo si...

Conopida intreaga la cuptor

In Mancaruri de legume la 22 Dec 2016

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se curata conopida, se îndepărtează frunzele și se taie piciorul astfel încât...

Placinta crocanta cu mere

In Dulciuri la 11 Dec 2016

Spalati, curatati si taiati merele in felii subtiri. Puneti-le intr-o farfurie adanca si amestecati-le cu 30 g de zahar, zaharul vanilat si cu coniacul. Lasati sa macereze 15 minute. Intre timp, topiti untul la microunde. Ungeti o tava rotunda, puneti 2 foi de placinta (lasati...

Flan de conopida

In Mancaruri de legume la 11 Dec 2016

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana...

Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)

In Dulciuri la 6 Dec 2016

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea. Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele,...

Placinta domneasca cu branza dulce

In Dulciuri la 1 Dec 2016

Intr-un bol, se amesteca branza de vaci cu smantana, zaharurile, ouale, apoi faina si coaja de portocale. Rupeti in bucatele 4 foi de placinta. Se pun si se amesteca in compozitia cu branza.  Se unge tava cu unt si se pun 2 foi de placinta unse cu putin unt (lasati marginile sa...

Galuste cu prune- gomboti, knedle

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Intr-o tigaie puneti la prajit pesmetul in unt, pana cand devine auriu. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca. Se spala prunele si se scot...

Tiramisu reteta fara oua in verine push up

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Tiramisu reţetă originală Pastrati 9 zmeure frumoase pentru decorul final. Bateti iaurtul cu crema de mascarpone si cu zaharul. Adaugati zmeura congelata si amestecati. Rupeti biscuitii si turnati peste ei cafeaua. Amestecati. Instalati formele de Push Up. Depuneti un...

Napolitane cu caramel, rahat si nuci

In Dulciuri la 26 Noi 2016

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor. Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine. Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.    Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam....

Baclava

In Dulciuri la 21 Noi 2016

Am folosit un vas de gratin de 30 x 20cm. Incalziti cuptorul la 160°C. Depliati foile de placinta. Topiti untul. Intr-un castron amestecati migdalele, nucile, zaharul cu 2 linguri apa de flori de portocal, 1 lingura de miere, 2 linguri de unt topit si scortisoara. In tava unsa,...

Pui cu langustine

In Pui la 20 Noi 2016

Rumeniti bine bucățile de pui in uleiul de masline, cu usturoiul tocat si ceapa taiata fideluta. Se adaugă supa de homar, pasta de rosii și langustinele. Se condimenteaza: sare, piper si un pic de boia iute . Se fierbe la foc mic acoperit timp de 45 min. Se serveste cu paste sau...

Dovleac la cuptor

In Mancaruri de post la 20 Noi 2016

Taiati dovleacul în felii de aproximativ 2-3 cm grosime. Curatati-l de seminte, dar lasati coaja. Puneti feliile de dovleac pe o tava acoperita cu hartie de copt, ungeti-le cu ulei de masline pe ambele parti. Puneti sare, piper si cimbru uscat. Coaceti feliile intorcandu-le pe...

Painici cu dovleac - Pumpkin bread

In Piine la 18 Noi 2016

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul (sau in bolul robotului) unde formam...

Dulceata de prune cu nuca

In Dulceata / Gem la 18 Noi 2016

Spalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc. Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori. A doua zi se pun pe foc. Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute. Verificati daca este legata:...

Afisate 631 - 660 din 1005 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]