Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton

de Catalina L in Salate, 18 Noi 2016 | 5155 vizualizari

 

Astăzi Letonia își sărbătorește Ziua Națională, 18 Noiembrie 1918 fiind data obținerii independenței statului baltic față de Imperiul Rus.
Cu aceasta ocazie, va prezint reteta Rassols- o varianta cu somon afumat si ton a celebrei salate rusesti Olivier.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/rassols-salata-ruseasca-cu-somon-si-thon.html

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1/2 ardel rosu
  • 3 oua fierte tari
  • 1 conserva mica de mazare fina (140 g)
  • 3 castraveti mijlocii in otet
  • 1 conserva mica de ton natur (140 g)
  • 100 gr de somon afumat
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton:

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.

Se curata si se lasa sa se raceasca bine.

Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici.

La fel procedati cu cartofii si morcovii.

Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. 

Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca. 

Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie. 

Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta cu ardeiul rosu ramas,  cu un ou si patrunjel verde etc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete si dovlecei fara coacere