Astăzi Letonia își sărbătorește Ziua Națională, 18 Noiembrie 1918 fiind data obținerii independenței statului baltic față de Imperiul Rus.
Cu aceasta ocazie, va prezint reteta Rassols- o varianta cu somon afumat si ton a celebrei salate rusesti Olivier.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/rassols-salata-ruseasca-cu-somon-si-thon.html
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.
Se curata si se lasa sa se raceasca bine.
Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici.
La fel procedati cu cartofii si morcovii.
Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine.
Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca.
Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie.
Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta cu ardeiul rosu ramas, cu un ou si patrunjel verde etc.